Konya
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.25
  • EURO
    34.74
  • ALTIN
    2399.3
  • BIST
    10322.64
  • BTC
    62617.78$

Konut stokları eriyecek

28 Kasım 2019, Perşembe 09:04

Ekonominin lokomotifi inşaat sektörü son aylarda yaşadığı sıkıntılı günleri ekim ayında bankaların faiz indirimde arka arkaya yaptıkları faiz indiriminden olumlu tepkiler aldı.

Biliyorsunuz, inşaat sektörü iktisadi kalemlerin birçoğunu bünyesinde barındırmasından dolayı, önemli bir etkiye sahiptir. Sektörün bulunduğu konum itibariyle birçok ürünü kullanması gerektiğinden, ekonomideki etkisi de hissedilir derecede artıyor. Hal böyle olunca konut sektöründe canlanmayı sağlayacak adımlar da atılınca etkisi gözle görülür oldu.

Toplumun gösterdiği gelişmeler, küresel dünyanın hızına ayak uydurunca artık yaşamsal alanlar da daha yaşanılası ve ihtiyaçların daha kolay giderilebildiği alanlara dönüşüyor. Durum böyle olunca maliyetler artıyor ve konut üreten firmalar hem cazip alanları kullanıcılara-alıcılarına sunabilmek için daha aktif çalışmalar yapıyorlar.

Sektör artık ekonomimizin taşıyıcı kolonlarından biri… Çünkü her bütçeye uygun konutlar da üretiliyor ve vatandaşın konut sahibi olabilmesi için devletin oluşumu TOKİ’nin dar gelirliler için yaptığı üretimler var.

Aslında biz ekonomiyi betona bağlamanın doğru olmadığını hep söyledik ve söylemeye devam edeceğiz. Ancak öyle bir şey ki; sektörün istihdama katkısı da yadsınamayacak kadar önemli ve büyük. Hani söyledik ya, sektörün birçok kalem ürünü bünyesinde bulundurmak ve kullanmak zorunda olması çalışanların sayısını ve ihtiyacı artırıyor.

Döviz kurlarında ki aşırı dalgalanmalar ve enflasyonda yaşananlar sektörde stokları artırmıştı. Ancak, bankaların son dönemde üst üste yaptıkları faiz atakları, konut yatırımı yapacakların iştahını kabarttı. Faizlerdeki düşüşler konut stoklarını eritirse, sektörün yaz aylarında daha bir harekete geçmesini bekliyoruz. Sektör harekete geçerse, istihdama da etkileri olumlu olarak yansıyacak, rakamsal değerler de oynamalar olacaktır.

Bugün aslında toplumun ne kadar patlamaya hazır bomba gibi gergin ve birbirine güzel bakmaktan uzak olduğu konusunda sizlerle paylaşmak istediklerim vardı. Fakat biz yine kendi alanımızda sizlerle bir şeyler paylaşmak istedik. Artık birbirimize güzel bakmayı, hoşgörüyü ve sevmeyi öğrensek ne güzel olacak. Bu toplumun ekonomik sorunları en aza indirilip, daha üretken, birlik ve beraberliğin kutsallığı yaşansa ne güzel olacak. Özellikle devleti temsil eden büyüklerimizden öncelikli isteğimiz budur.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.