Konya
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.27
  • EURO
    34.74
  • ALTIN
    2397.0
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    61500.104$

KİŞİSEL GELİŞİM NEDİR? (2)

20 Kasım 2023, Pazartesi 00:01

Kişisel Gelişim Neden Önemlidir? Kişisel gelişim kişinin kendi beceri ve niteliklerini değerlendirmesi ve daha ileriye taşıması için gerçekleştirdiği adımlardır. Kişi potansiyelini en üst seviyeye çıkarmak ve potansiyelini ortaya koyabilmek için kişisel gelişimini sağlayacak eğitimlere katılmak isteyebilir.

Kişisel gelişim; öz farkındalığınızı, öz saygınızı ve becerilerinizi artırır. Bu da isteklerinizi yerine getirme konusunda size avantaj sağlar. Yaşam kalitenizin artmasıyla hayallerinizin ve isteklerinizin gerçekleşme olasılığı da artar. Yaşam kalitenizin artması, mutluluğunuzu da etkileyecek en önemli unsurlardandır. Kişi, kendinden memnun oldukça güveni de artar. Kendine güveni olan bir kişinin, stres seviyesi de zamanla azalır. Kendinizi geliştirmeniz, mutluluğunuz ve kaliteli bir yaşam sürmeniz açısından son derece önemlidir. Bu gelişim süreci, sağlıklı yaşam açısından da önem taşır. Kendiniz için daha doğru kararlar almanıza, doğru olanı seçmenize yardımcı olur. Kendine güvenen bir birey, kendini gerçekleştirmeye daha yakındır. Ayrıca psikolojiniz açısından da bu çok önemlidir. Kendini geliştirerek farkındalığını artıran birey, negatif düşüncelerden daha kolay sıyrılır ve bu da psikolojisine olumlu yönde etki eder. İyimser bir ruh haline bürünmek de daha kolay hale gelir. İyimser bir ruh haline de bürünmek ise sağlıklı ve dengeli bir psikolojiye sahip olma konusunda büyük avantaj sağlar.

Kişisel gelişim insanlar arasındaki iletişimi güçlendirir. Sosyalliği arttırır. İnsanlar arasında paylaşılacak şeyleri çoğaltır. Kişisel gelişim özgünlük sağlar. İnsanın farkını ortaya koymasına olanak tanır. Kişisel gelişim hayatı renklendirir. İnsanı daima bir heyecan içinde diri tutar. Monotonluktan kurtarır. Hayatı sürükleyici bir maceraya dönüştürür.

Kişisel gelişim insanların gizil güç ve yeteneklerini ortaya çıkarır.

Kişisel gelişim doğru kararlar verme gücünü arttırır. Kendisinin ve yeteneklerinin farkında olan kişi hayatı hakkında daha doğru kararlar verme gücüne kavuşur.

Kişisel gelişim insan hayatının her döneminde insanın karşısına yeni fırsatlar çıkarır. Her öğrenme yeni bir fırsat, her yeni fırsat yeni bir yaşam demektir.

Kişisel gelişim farklı alan ve konularda bilgi birikimi sağlar. Genel kültürü arttırır.

  Kişisel gelişim için kitap okumak, öğrenmeye açık olmak, bireyin kendini özel hissetmesi kadar bulunduğu ortamdan ders çıkarmak oldukça etkili olmaktadır. Kişisel gelişim insan hayatı için azami derecede önemlidir. Hayat boyu bir süreç olan kişisel gelişim insan hayatının her alanını etkileme gücüne sahiptir. Kişisel gelişimine önem veren insanlar hayatta hep bir adım daha önde olmaktadır. Kişisel gelişimine önem vermeyen insanlar yanlış kararlar vermeye daha yatkındır. Bu insanlar gelişim ve öğrenme süreçlerinden mahrum kaldıkları için sıradan ve monoton bir hayat yaşamaya mahkum olurlar.

Kişisel Gelişimin Faydaları Nelerdir?

Kişisel gelişimin birey için çokça faydası vardır. Öz farkındalığınızın artması bunların başında gelir. Bu da sizi daha güçlü kılar. Güçlenen kişi değişime kolayca ayak uydurabilir ve zorluklar karşısında kolayca yılmaz. Bu durum kendinize olan güveninizin artmasını sağlar. Kişisel gelişimin bir diğer faydası da yaratıcılığınızın artmasıdır. Kendini geliştiren kişi, karşısına çıkan sorunlar karşısında yaratıcı çözümler üretebilir ve bunları uygulamaya koyabilir. İletişim becerileriniz de bu sayede gelişecektir. İnsanlarla iletişime geçme konusunda sıkıntı yaşamamaya başlarsınız. Yeni insanlarla tanışmak ve ilişkilerinizi sağlıklı bir şekilde sürdürmek daha kolay hale gelir. Kendinizi ifade etmede sorun yaşamaz, karşı tarafla sorunlarınızı rahatça çözebilirsiniz.

Kişisel Gelişim Nasıl Sağlanır?

Kişisel gelişimi sağlamak için kişinin önce öz farkındalığını artırarak eksik yönlerini kabul etmesi ve bunları geliştirmek için arayışa girmesi gerekmektedir. Böylece kendinizi geliştirmek adına ilk adımı atmış olursunuz. Kişisel gelişiminizi tek başınıza sağlayabileceğiniz gibi yardım da alabilirsiniz. Zamanınız ve imkanınız yoksa bile online kurslar sizin için bir çözüm olabilir. Dünyanın önde gelen üniversiteleri ve kurslarının online kurslarını düzenli bir şekilde takip etmek ve aksatmamak, kişisel gelişiminizi sağlamanıza yardımcı olur. Uzmanların yazdığı kitaplar da size yardımcı olacaktır. Bu kitaplar, istediğiniz konuda size yardımcı olacaktır. Çeşit çeşit alanlarda yazılmış kitaplar bulabilirsiniz. Öz farkındalığınızı artırmak için okuyabileceğiniz kitaplar bulunmakla birlikte, ilişkileriniz ve diğer insanlarla iletişiminiz konusunda size yardımcı olacak kitaplar da vardır. Hobiler üzerine olan kitaplara göz atmak da önemlidir. Çevrenizdeki insanlarla konuşmak ve arkadaşlarınıza danışmak da kişisel gelişiminizi sağlamanıza katkı sağlar. Bazen kendimizde bulamadığımız eksik yönlerimizi en yakınımızdakiler görebilir. Onların bakış açısı bize epey yardımcı olur. Buradaki önerileri uyguladığınız takdirde kendinizi geliştirme konusunda önemli bir adım atabilirsiniz.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.