Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.93
  • ALTIN
    2397.3
  • BIST
    10218.44
  • BTC
    61181.85$

KIRMIZI SOKAK

11 Ağustos 2023, Cuma 00:05

Aydın Nezih Doğan sert bir valiydi.

Kimi zaman maiyetinde olan müdürlere, kimi zaman kurumlara, kimi zamanda tavrını beğenmediği insanlara kafayı taktığı da olurdu.

Valiliği döneminde yapımı süren YHT hattıyla ilgili yazılarımız nedeniyle bize de kafayı takmıştı.

Karşılaştığımız az zamanlarda orada bulunanların yanında bize laf soktuğu olurdu. Polemiklere girerdi. Böyle zamanların birisinde Özel İdarenin İstanbul yolunda bulunan tesislerinde bize yüksek perdeden  çıkışınca, Özel İdare Başkanı Ali Selvi  olayı yumuşatma başarısını göstermişti. 

Yönetme tarzının dışında Aydın Nezih Doğan iyi bir insandı aslında.

Popülerdi, güçlüydü.

Kendisi 2009-2013 yılları arasında Konya Valiliği yaptı.

Aramız hiç iyi değildi.

Her zaman böyle olacağını düşünürken, bir Cuma günü bizi makamına davet etti.

Sulh ve barış yolunda atılan ilk adım olmalıydı, o çağrı.

Makama girince nezaket gösterip bizi ayakta karşıladı.

El sıkıştık.

Çok neşeliydi.

Ne Özel İdare Salonundaki kavga etmeye hazır halinden ne de ayak üstü karşılaştığımız hallerinden zerre eser yoktu. İnsanın rahat olmasını sağlayan konuşmalarının arasına espriler de sıkıştırıyordu.

Akören Kaymakamlığından, önceki valilik yaptığı illerdeki yaşanmışlıklarından söz ederken aramızdaki soğukluğu de zekasıyla yok etmeye başarmıştı.  İki saat kadar kendisiyle sohbet ettiğimizi hatırlarım.

VİLAYETİN GÜNDEMİNDE OLAN HİZMETLER

Çalışkan ve hizmeti seven bir vali olarak kendisi o görüşmemizde çok farklı projelerden söz etti.  Bugün onların her birini ayrı ayrı hatırlamamız mümkün değil. Ziyaret sonrasında yazdığımız yazılara bakmak lazım bahsedebilmek için.

Bugün önemli özelliğinden dolayı hatırlamakta hiç zorlanmadığımız iki projesinden bahsedebilirim yalnız.

OTOGAR CİVARINDAKİ GAZİNOLAR VE HÜKÜMET KONAĞI

Vali Aydın Nezih Doğan bey, otogar civarında bulunan gazinoların yıkılacağını ve münhal olan alanlara taşınacağını söylemişti.. Bu gerçekten iyi bir haberdi, gazinolar bulundukları yerden kaldırılmalıydı. Gazinoların nereye taşınacağını sorduğumuzda da  birkaç alandan söz etti,” Aksaray Yolu ya da İstanbul’un yolunun şehre uzak noktalarında olabilir” dedi.

Yerde isimlendirdi.

Gazinoların gideceği alanlar, Kırmızı Sokak olacaktı.

Şehrin hassas noktalarında faaliyet gösteren yüzlerce gazino  şehre uzak alanlarda Kırmızı Sokak’ta toplanacaktı. Buralar yasal ve denetime açık olacaktı.

Bu görüşmenin üzerinden on yıl geçtikten sonra Aydın Nezih Beyin hayali gerçekleşti. Otogar civarındaki gazinolar nihayet yıkılabildi. Neye bu kadar gecikildi?

Bundan sonra acilen yapılması gereken yıkılan gazinolar farklı alanlarda şehrin ciğerine saplanmadan, toplu yer tespitinin yapılmasıdır. Ya da değilse yıkmak , siyasi şov olacaktır.

Vali beyin sözü ettiğimiz görüşmede bahsettiği bir başka önemli hizmet ise, Ankara Yolunda yapılması planlanan Hükümet Konağı binasıydı. Mevcut valilik binası plana göre temsil amaçlı kullanılırken, bir kısmı da müze olacaktı.

Hükümet Konağının yapılacağı o alanda birkaç yıl gibi kısa bir zamanda, Galericiler Sitesi yapıldı. Hükümet Konağı yerine Galericiler Sitesi.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.