Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.40
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2398.1
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59798.26$

“KENDİME NOTLAR”

14 Ekim 2022, Cuma 00:00

Kendisine 1. Derecede bir kaynak geçen Ocak ayının başında “Bizimki Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday” dediği zaman, hiç de şaşırmamıştık.

Şaşırmadığımız gibi “Bu kadarla kalsa iyi” dediğimizi de hatırlıyorum. Çünkü, bahsi geçen insan 40 yıldan fazladır tanıdığımız bir insan. Başarılarıyla, başarısızlıklarıyla, hırsıyla, vefasızlıklarıyla sonra egolarıyla ilk gençlik yıllarından beri tanışık olduğumuz bir insan. Üstün özelliklerinin yanına vefayı da koyabilmiş olsa arayıp da bulamadığı yeri çok önceleri bulabilirdi kendisi.

Baştan söyleyelim.

Bahsettiğimiz insan Pankobirlik’in eski genel başkanı ve eski  vekil Recep Konuk.

Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylık meselesine gelince.

 O da şöyle.

İyi Parti, 2024 yılında yapılacak  yerel seçimlerde  Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması için Recep Konuk’la kapalı kapılar ardında görüşmüş.

Peki hakikaten görüşmüş olabilirler mi?

Görüşmüş olabilirler.

Her parti küçük ya da büyük seçimlerde kazanmayı kurgular. Sonuçta İyi Parti’de bir parti üstelik yükselme trendinde olan bir parti.

Öte yandan Recep Konuk da daha fazla arafta kalmadan siyasi hayatını Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile taçlandırmak istiyor olabilir.

Ülkü Ocaklarında yetişen ve MHP, Demokrat Parti, Ak Parti gibi partilerde aktif siyaset yapan Recep bey  bu partilerden oy alabilecek olan  potansiyel aday olarak görülüyor.

Konuk, Konya Belediye Başkanı adayı gösterilirse kazanabilir mi?

Aday olması halinde bu sorunun cevabını zaman ve sandık belirleyecek kuşkusuz .

Fakat vefa fakiri Recep beyi Büyükşehir Belediye Başkanlığı kesmez. Kesin olan bu.

Konuk, daha yukarılara düşlemiştir her zaman.

Siyasette mesela en azından bakan olmak gibi. Hatta o da kesmez bir partinin başına geçmek gibi. İşte o zamanda “Hopp dedik. Yavaş ol molla” diyorlar adama.

“Bizimki Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday” sözünün mürekkebi kurumadan, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Recep Konuk’u iki kere aradığı da söylendi bize.

Bütün bu anlatılanlar siyasette pazarlama stratejinin bir parçası olabilir mi?

E, tabi olabilir.

Evvel ahirde böyle oluyor bu işler.

Böyle olmasına böyle oluyor da Recep Konut vakası pek böyle görünmüyor. İçeride ateş yanarken, dışarıda da duman görülüyor, gelinen an itibarıyla.

Geçenlerde yakın çevreden bir dost geldi ve Ramazan Erkoyuncu tarafından işlerine son verilen ve bir yıldır da evlerinde oturan Melek hanımla onun eşi Muhterem beyi Konuk’un yanına aldığını söyledi bize. Melek hanım ve eşi Recep beyin sır katipleri. Dumansa, duman. Alın size bir duman  daha. Bakalım ne çıkacak bu toparlanmadan?

Bir şey daha.

Geride bıraktığımız günlerde Recep Konuk aldı kalemi eline ve yazdı “Kendime notlar”ı. O notlar, çıkış notları gibi geldi bize.

Yalnız o değil bu arada. Seçimler yaklaştıkça daha çok yeni Konuk’lar çıkacaktır ortaya.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Muzaffer
    14-10-2022 09:58

    Ali Rıza Bey, Konya'ya yapmış olduğu hizmetleri görmezden gelemezsiniz, Konya'yı dünyaya duyurdu, belediye başkanlık gibi bir göreve kendisinin ihtiyacı yok, asıl siyasetçilerin ona ihtiyacı olduğunu düşünüyorum, selamlar

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.