Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.93
  • ALTIN
    2397.3
  • BIST
    10218.44
  • BTC
    61181.85$

KARATAY’DA SON YILLAR

13 Aralık 2023, Çarşamba 00:01
Tarafsız bir gözle bakıldığında Karatay Bölgesinde çok farklı niteliklere sahip  alt ve üst yapı hizmetlerinin  yapıldığını görüyor insan.
Buna geçmeden önce Karatay’ı  fiziki açıdan radikal bir biçimde değiştiren konut hamlesine bakmak gerekiyor. Konut önemli  ayrıca çok değerli bir varlık ve zenginlik. Konut sahibi olan insan başka varlıkları olmasa da bir biçimde “kıt kanaat” geçinebiliyor hayatta.
Konut, barınma ve insanların başını sokacağı yer hangi nitelikte olursa olsun. Kaldı ki nitelikli- konforlu konutlar üretiliyor Karatay Belediyesinin öncülük ettiği konut kooperatifleri marifetiyle. Aynı şekilde bölgede müteahhitler marifetiyle de birbirinden  nitelikte konutlar üretilmekte.
44. Konut Hamlesi, “Karatay Sedir Park Konut Kooperatifi” oldu. Bilinmeli ki, yazının sebebi o konut hamlesidir. Eskinin Karatay’ında yakından bilmediğimiz mahalle, cadde ve sokak yoktu. O yıllarda mahallelerin hepi topu birkaç cadde ve az sayıda da sokaktan ibaretti. Evler tek katlı kerpiçten ve çatısız, yollar ise stabilize bazı yerlerde de kaba topraktı. Yakın zamana kadar ahır ve çardakların arasındaki evlerde yaşarlardı insanlar. Son çeyrek yılda yapılan hizmetler eskinin Karatay’ını, Meram ve Selçuklu bölgeleri ile yarıştırmaya başladı.
“KARATAY SEDİR PARK KONUT KOOPERATİFİ”
Bizi de bölge halkı adına mutlu eden ve Karatay  Belediyesi öncülüğünde kurulan bahsi geçen yeni kooperatifte üye kayıtları başladı ve 15 Aralık’ta da sona erecek.
Kurulan yeni kooperatif marifetiyle Ali Ulvi Kurucu Caddesiyle Sedirler, Fetih ve Keçeciler Caddesi arasında üç ayrı ada da toplamda 600 konut yapılacak. Konutlar 3+1 ve 2+1 şeklinde olacak.  Yapılacak olan 600 konutta arsa sahibi haklarının dışında kalan 392 konut için ön üye alımları sürüyor. Başvuranlar arasında hak sahipleri Noter  huzurunda yapılacak olan çekilişle belirlenecek.
Dünyada  hele de günümüzde önce konut. Konuttan sonrası teferruat olmasa da ona yakın. Gerisini edinebilmek ve erişebilmek daha kolay ve mümkün.
KARATAY’DA SON YILLAR
Bölgede nitelikli konutlar üretilirken, nitelikli alt yapı ve üst yapı hizmetleri de üretilmiş son 4.5 yılda.
Farklı mahallelerde yapılan o hizmetlerin başlıkları.
Çok sayıda sağlık tesisi.
Kültür Merkezleri.
Okul Binaları.
Yeni KOMEK binaları.
Muhtar Ofisleri.
Aşevleri.
Gençlik Merkezleri.
Kapalı Spor Salonları.
Kapalı Tenis Kort.
İsmil Kaplıca tesisleri.
Köy  ve mahalle yollarının yenilenmesi ve asfaltlanması.
Kentsel Dönüşüm çalışmaları.
Tema mahalle ve parkların oluşturulması ve 30 park yapımı.
Tarihi han ve ören yerlerinin restorasyonu ve turizme kazandırılması.
Bunlar en bilinen ve görülen hizmetler.
Esasen hizmet bilinen ve görülen olmalı, kimin tarafından yapılırsa yapılsın.
Yani hizmet soyut olmamalı.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.