Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.93
  • ALTIN
    2397.3
  • BIST
    10218.44
  • BTC
    61181.85$

KADİM DOSTLARLA İFTAR

19 Nisan 2023, Çarşamba 00:01

Murat Keçeciler, aktif siyaset yaptığı dönemlerde yakın çevresinde olmaktan büyük onur duyduğum, Türkiye’nin marka siyasetçilerinden Mehmet Keçeciler’in oğlu.

Murat bey İstanbul’da avukatlık yapıyor. Genlerinde de siyaset olan genç bir insan. O, dünyaya geldiğinde babası Konya Belediye Başkanıydı. Sonra aile olarak Ankara ve tabi ki ANAP’lı yıllar. Türk siyasetinin zirvesindeki birkaç insandan birisinin oğlu olmanın varlık ve yokluklarını bir arada yaşayan  Keçeciler’in biçimlendiği şehir Ankara.

Çok kısa olarak baba Mehmet Keçeciler.

Mehmet bey genç yaşta ANAP’ın kurucuları arasında yer aldı, bilgi ve cesareti sayesinde. 1983 genel seçimlerinde Konya milletvekili adaylığı Kenan Evren’ın başında bulunduğu Milli Güvenlik Konseyi tarafından veto edildi. O dönem bazılar Konsey’den tırsıp, korkarken Keçeciler ne tırstı ne de korktu. Siyaset yapmayı ısrarla sürdürdü. Normal olan ve olmayan tüm zamanlarda ANAP’ın tepesinde yer edindi ve değer buldu. Zamanı gelince milletvekili oldu. Önemli bakanlıkların başına getirildi. Partisinde genel başkan yardımcılığı görevinde de bulundu. Ne Özal, ne de Mesut Yılmaz ondan vaz geçmeyi göze alamadı. ANAP’ın Keçeciler, Keçeciler’inde ANAP olduğu yıllar oldu. Bu bahis çok uzun bir hikaye. Sayfalar dolusu yazılsa da, az kalır.

Murat Keçeciler, bu babanın oğlu. Böyle bir babanın çocuğunun siyasete ilgisiz kalması kolay olmuyor. Nitekim Murat beyde ilgisiz kalmadı. İyi Parti lideri Meral  Akşener tarafından bu partiye davet edilerek kendisine rozet takıldı. İyi Parti Genel Merkezinde kendisine görev verildi. Siyasetin ocağında pişen ve iyi yetişen bir siyasetçi olarak partisine faydalı olmaya çalıştı. Bilgi, beceri ve maharetlerini ortaya koydu. Sonra, sonrası Murat Keçeciler’in bilgi havuzunda.

Üç yıl kadar önce İyi Partinin Konya İl teşkilatında kendisine önemli bir görev yüklenen Mehmet Karakaya bey  bizi kadim dostlarla iftar sofrasında bir araya getirdi. Murat Keçeciler, sofranın en genç konuğuydu. Sonra ANAP’ta iki dönem milletvekilliği yapan Plan Bütçe Komisyonunun etkili üyesi Kadir Demir, Milliyetçi Hareket  Partisinde bir dönem milletvekilliği yapan ve hem Alpaslan Türkeş hem de Devlet Bahçeli ile çalışan Musa Erarıcı o iftar sofrasının tecrübeli konukları oldu.

İyi Partinin kalbinde görev alan Murat Keçeciler’in  partisinden Konya Milletvekili adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Ama olmadı. Bunun sebebini sorduk kendisine. Önemli açıklamalarda bulundu. O açıklamaların içerik ve derinlik olarak müsaadeye tabi olduğuna inandığımız için, burada yazmanın doğru olmayacağını düşünüyoruz.

Murat bey konuştu. Kadir bey konuştu. Bir birinden çok farklı renkli hatıralar ortamın güzelliğini genişletti. Musa Erarıcı’da konuştu ama tabiatı gereği o çok az konuştu. Bu arada çok az da olsa son üç yıldır burada iyi Parti teşkilatının tüm sırlarını bilen Mehmet Karakaya konuştu. Biz ise daha çok soran taraftık: “Nasıl, ne, nerede, neden, ne zaman?”

Gecenin saat 23.00’oldu.

İftar yaptığımız mekanın çalışanlarının bakışları dikkatimizi çekmeye başladı. Siyasetin ilkeli adamı Kadir Demir bey “ Kalkalım. Çalışan arkadaşlar evlerine gidecek” dedi. Başka bir mekanda bir araya gelmek üzere bulunduğumuz mekandan  ayrıldık.  

Geçtiğimiz yeni mekanda farklı eklemelerle sohbetimiz gecenin saat 02.00’sine kadar sürdü.

O iftar ve gecenin öznesi de şöyle.

Bilgi esaslı ve yüksek seviyeli çok hoş bir sohbet.

Sonra en başta İyi Parti’de ve Türk siyasetinde bilinmeyenleri bilen, fark edilmeyenleri fark eden babadan siyasetçi Murat Keçeciler.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.