Konya
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.27
  • EURO
    34.74
  • ALTIN
    2397.0
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    61500.104$

KABIZLIK DEYİP GEÇMEYİN

27 Eylül 2023, Çarşamba 00:48

Günümüz de KABIZLIK  en büyük sağlık  sorunlarından biridir. Ancak çoğu kişi  farkında bile DEĞİLDİRLER.. 3-4 günde bir tuvalete gitmeyi normal kabul etmektedirler.

Halbuki  her gün düzenli bir kere tuvalete gitmek gerek

.Dışkılama yolu ile bağırsaktan atılması gereken  ve vücut için zararlı olan atıkların veya   dışkı uzun süre bağırsakta kalır ise bağırsak  mikro canlılarının metabolik faaliyeti sonucu   zararlı  toksik gazlar  oluşur.bağırsaktan  organlara  dokulara geçerek hastalığa sebep olurlar.  Kabızlık sürdükçe;toksik  gazlar ,bu şekilde vücudu istila eder ve Hastalıklar  artarak devam eder .

         Tıbbın Babası  HİPOKRAT'IN şu sözlerinde ifade bulmaktadır.'BAĞIRSAK.  SAĞLIKLI  İSE  BÜTÜN ORGANLAR  SAĞLIKLIDIR'. Buradan da anlaşılan çoğu  hastalılığın  temelinde kabızlık  yatmaktadır.

Kabızlığın sebebi :

1)Bağırsak florasının  bozulması :  Bağırsak kanalı içinde özellikle kalın bağırsakta mikro canlılar vardır  buna bağırsak florası denir.Çocuk; annenin doğum kanalından geçerken florayı alarak kendi florasını oluşmaya başlar..Süt çocukluğu çağında flora tamamen oluşur.Floranın görevi; besinlerin bağırsakta parçalanarak emilmesine ,bazı vitaminlerin yapılmasına ,yediğimiz gıdalardan maksimum yararlanmamıza , atılması gereken atıkların vücuttan dışarı atılmasına yardımcı olur. 

BAGİRSAK FLORASI  BOZAN NEDENLER?

1) Hazır gıdalar(bu gıdalarda gıda koruyucular ,boyalar,tat veren maddeler vardır )

2) Şekerli gıdalar ( çoğunluğu rafine edilmiştir daha ziyade bağırsak zararlı  bakterilerini besler ve florayı zararlılar tarafına çevirir )

3)Fazla  et yiyenlerde( sebze den fakir diyet)

4)Gelişi güzel ilaç kullanmak.

5) Diş dolguları ( AMALGAM)

6)Vücuda herhangi bir sebeple alınan ağır metaller ( civa - kurşun - vs)

KABİZLİGI TARİF EDECEK OLURSAK ;

  Kabızlık : iki veya üç  gün boyunca defekasyon yapılamaması. bundan dolayı tuvalette  uzun sure oturmaları dışkının sert katılaşmış halde dışarı çıkması  seklinde ifade edilebilir.Bugün için toplumumuzun yaklaşık %70inin kabızlık sorunu vardır. Kabızlık sorununu hafife almayınız belki de hastalığımızın altında yatan sebep odur. Hekimlerin babası sayılan HİPOKRAT' ın dediği "Eğer bağırsağın hasta ise vücudun geri kalanı da  hastadır. " Bu söz o zaman geçerli idi şimdi de  geçerli gelecekte de geçerli olacaktır.

Eğer kabızlık varsa bağırsağın geçirgenliği artar emilim aksar yani emilmesi gereken mikro besinler bağırsaktan  kana geçtiği gibi geçmemesi gereken toksinlerde emilir  ve devamlı bir hal alır.

Karaciğerin  görevi  toksinleri bir şekilde yok etmektir ancak kapasiteyi aştığı,yorulduğu zaman işe yaramaz yabancı toksik maddeler  vücuda dağılır ,hangi organ hassas  veya hangi organı etkiledi ise o organın fonksiyonunu bozar yani hastalık oluşur.

NEDEN BAĞIRSAĞIN GEÇİRGENLİĞİ  ARTAR? 

Emilimin normal olmasını sağlayan bağırsakta ki bakterilerdir yani barsak florasıdır.Barsak florasında yararlı ve zararlı bakterilerin bir oranı vardır bu oran zararlı bakterilerin lehine bozulursa bağırsağın  görevleri de  bozulur

.Bağırsağın görevlerinden  biri olan emilim bozulur. Bağırsakta ki  zararlı bakteriler bağırsağın içindeki gıdalarla beslenir yani besinlerimizde ortak olur. Metabolik  atıklarını bağırsağa bırakır bu da bağırsağın geçirgenliğini artırır bir taraftan toksik maddeler bağırsak kaslarını felç ederek dışkının dışarıya atılmasını zorlaştırır. Yani kabızlık oluşur. Bu olay günlerce aylarca devam ederek fasit(dönüşü olmayan) bir çember oluşturur. Bir taraftan vücuda yetersiz alınan gıdaya bağlı hastalıklar oluşur diğer taraftan toksik maddelerin vücudu veya herhangi bir organı rahatsız etti ise ona bağlı hastalık oluşur.

KABİZLİK DEYİP GEÇMEYİN !!!!!! 

KABİZ OLANLARDA GÖRÜLEBİLECEK HASTALIKLAR:

- Yorgunluk

-Halsizlik

-Terleme,üşüme

-Konsantrasyon kaybı 

DERİ HATSLIKLARI

-Egzama

-Ürtiker

-Cilt Döküntüleri

-Kaşıntı 

KALP HASTALIKLARI 

-Aritmi

-Taşikardi

-Hipertansiyon 

RUHSAL HASTALIKLAR 

-Şizofren 

-Epilepsi

-Panikatak 

-Depresyon 

SOLUNUM YOLU HASTALIKLARI 

-Sinüzit 

-Astım 

-Üsye

KAFA HASTALIKLARI 

-Bas ağrısı 

-Migren

-Boyun ağrıları ,

-Sırt ve bel ağrıları  ...... Vs çok hastalığın sebebi kabızlık olduğuna göre tedavide neler yapılır? 

 

[email protected]

e-mail:[email protected]

TEL:(0242)5171803 cep(0532)6137661

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.