Konya
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.29
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2413.3
  • BIST
    10267.09
  • BTC
    63472.95$

İyisiyle kötüsüyle...

31 Aralık 2022, Cumartesi 00:03

Bir yılın daha son gününe ulaştık. Dedim ya iyisiyle kötüsüyle… 2022 yılı Konya için bereketli geçti aynı zamanda hüzünlü bir yanı da vardı.

Sene başlarında kaybettiğimiz Konyaspor oyuncumuz 6 numaralı Ahmet Çalık’a veda ettik. Konyaspor ve Konyalıları büyük hüzne boğan bu haber 6 numarayı spor camiasından emekli etti. Ailesine sabırlar kendisine de rahmet diliyorum. Bu konuya değinmemek olmazdı tabii. Gelelim bereketli zamanlara festivaller, açılışlar ve zirve olan İslami Oyunlar’la Konya altın çağlarından birini de 2022 yılında yaşadı. Bir Konyalı olarak gurur duyduğum İslami Oyunlar hem Türkiye’de hem de dünyada büyük ses getirdi. Konya’nın misafirperverliğini tüm dünya bu şekilde tanıdı.

Oyunlarda Türkiye dahil 56 ülkeden yaklaşık 4200 sporcu yarıştı. Atıcılık, atletizm, basketbol 3x3, bisiklet, bocce, cimnastik (artistik, aerobik, ritmik), eskrim, futbol, güreş, halter, hentbol, judo, karate, kick boks, masa tenisi, okçuluk, taekwondo, voleybol, yüzme, geleneksel okçuluk, para-atletizm, para-masa tenisi, para-okçuluk, para-yüzme gibi alanlarda yarışan oyuncular çoğu alanda ödül alarak büyük ses getirdi.

Konya’nın böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yapması beni gururlandırdı. Aynı zamanda bu yıl içerisinde düzenlenen Gastro Fest ‘te Konya yemek kültürünün tanıtımında öncü oldu. Bunlar gibi büyük açılış ve davetler Konya’nın tarihini, kültürünü herkese duyurarak bizleri de gururlandırdı. Yeni yıl da dilerim ki büyük işlerle Konya’nın sesini duyurmaya devam ederiz. Herkese hayırlı bir yıl olması temennisinde bulunarak keyifli günler diliyorum. 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.