Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.35
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2392.4
  • BIST
    10263.8
  • BTC
    59300.3$

İYİ PARTİNİN KONGRESİ

01 Şubat 2023, Çarşamba 00:00

Sürprizlerin ve heyecanın bir hayli fazla olduğu yoğun mücadele içerisinde geçti, İyi Partinin il kongre süreci.

Anlatalım, en baştan sonuna kadar.

Bir koltuk için ilk önce beş aday çıktı meydana.

Beş çoktu.

Beş aday Ankara’ya Genel Merkeze çağrıldı.

Gerekli uyarılar yapıldı.

Uyarı, tam olarak ayardı.

Ayar verildi.

Aday sayısı düşürüldü.

Beş aday arasından bir ismin Genel Merkez tarafından işaret edildiği haberi yayıldı ve “Birleşin” talimat verildiği söylendi.  İşaret edildiği ileri sürülen adayın yakın arkadaşları o gece  haklı olarak “müjde” telefonları açtılar yakınlarına.

Aradan 24 saat geçmişti ki adaylar bir defa daha Ankara’ya çağırıldı.

Bu defa 24 saat önce işaret edildiği söylenen aday, Genel Merkezin an itibarıyla işaret ettiği bir başka aday olan Dr.Rıdvar Peker  lehine adaylıktan çekildi. Onunla birlikte bir başkan adayı daha çekilince, aday sayısı 3’ düştü. 24 saat arayla iki farklı gelişme gizemli bir hal aldı. Kapalı kapılar arkasında ne  konuşuldu, ne oldu da önce işaret sonra vazgeçme oldu?

Kongre sürecinde ilk iki sürprizden birisiydi, hafızalara çakılı duran bu olay.

Beş başkan adayından 3’ü bir araya gelerek kongre çalışmaları yürüttü.

Genel Merkezin ilkinden 24 saat sonra işaret ettiği aday Dr.Rıdvan Peker, adaylıktan vazgeçen Yusuf İnanç ve Ahmet Kaygusuz 24 saat, tam zamanlı bir biçimde delege avcılığına çıkıp, 31 ilçede adrese dayalı delege avcılığı yaptılar.

Rıdvan Peker’in başka avcıları da oldu.

Mesela; mevcut parti yönetiminin içinden.

Mesela; 174 delegeli Selçuklu ilçe teşkilatının eski başkan ve yönetiminden.

Peker’in avcı birimleri/departmanları el ele, omuz omuza vererek dört bir yana heyecan ve umut dağıttılar.

Siyasetin yeni yüzü ve beyefendisi Rıdvan Peker bey böylece sonuçtan emin hale geldi ya da getirildi.

“Siyasette 24 saat uzun zaman”  Zahire aldanan Peker, gerçeği fark edemedi.  O gerçek , tutmayan hatta yadırganan mayaydı.

Bir tarafta çok destekli Rıdvan Peker. Öteki tarafta Konya eski Ülkü Ocakları Başkanı ve İyi Partinin kuruluş günlerinde parti genel merkezinde dava uğruna  verilen her göreve koşan Kadir Ulusoy. Ayrıca eski bir İyi Partili olan Nur Doğan Okur il başkanlığı için müthiş bir mücadele örneği koydular ortaya.

Kadir Ulusoy etrafı kalabalıktan geçilmeyen başkan adayı değildi. Etrafı ve en büyük gücü kendisinin kongreyi kazanacağına olan sonsuz inancıydı. Teşkilatçılığı, azmi ve hırsıydı.

Nur Doğan Okur’a gelince.

Okur, sonuna kadar kongreye asıldı.

Okur, kongre günü başkanlık divanına asıl ve yedek üyelerin yazılı olduğu 187 kişilik bir yönetim listesi sundu. Sundu ama seçimlerde sadece 15 oy alabildi. Yönetim organlarına aldığı arkadaşlarının bile kendisine oy vermediği görülüyor.

Günün sonunda kazanan aday teşkilatçılığı ve mücadeleci kişiliği ile bilinen Kadir Ulusoy oldu. Bu arada Ulusoy’un parti yönetim listesinin de kapsayıcı bir liste olduğu söylendi bize. Liste dört eğilimi temsil ediyormuş. Listede İyi Partili isimler olduğu gibi geçmişte farklı partilere mensup isimlerde bulunuyormuş.

Yineleyelim, sonuç:

Kadir Ulusoy çevresince kongreyi kazanacağına inandırılan ve güçlü görülen birleşenlerin, birleşik güçlerin efendisi Dr.Rıdvan Peker’e 59 oy fark atarak il başkanı seçildi.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.