Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2402.8
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59488.26$

İYİ PARTİLİ ADAYLAR VE GÖZLEMLER

03 Nisan 2023, Pazartesi 00:00

İyi Partide milletvekili aday adayı başvuru sayısının daha çok olması beklenirken sayı, 52’de kaldı.

52 sayısı az mı?

Az sayılmaz.

Az sayılmaz ama İyi Parti gibi iddialı bir partiye daha fazla sayıda milletvekili aday adayının başvuracağı öngörülürken, sayı 52 olabildi.  

Listeye defalarca baktık. Bakarken de tanıdığımız, tanımadığımız insanlara yapacağımız değerlendirmede haksızlık olmasın düşüncesiyle özen gösterdik. Sonra da gözlemlerimiz oldu. İyi Parti milletvekili aday adayları arasında iki ayrı tip aday profilinin olduğunu gördük önce. Bu arada sürprizleri de gördük. 

Şöyle.

İlki milletvekili aday adaylığı sebebiyle ileriki günlerde adının konuşulmasını düşünenlerin listede oldukları.  “Adım duyulsun. Namım olsun.” Gibilerinden adaylıklar. Eh üstüne üstlük parti bir de iktidar olursa, o da işin aliyyülalası olur. İşte o zaman yemede  yat yanına. Haksızlık olmasın her partide olur böyle vakalar.

İkincisi de dişe dokunan ve özellik arz eden adaylar. Bunlar toplumda karşılığı yüksek olan adaylar. Milletvekili kesin listesinde yer almaları halinde partiye getirisi olacak olan adaylar. Seçilmeleri halinde de şehre ve halka fayda sağlama ihtimalleri çok yüksek görülen adaylar.

“Adım konuşulsun, namım olsun” adaylıkları şöyle bir kenarda dursun.

15 kişilik listede yer almaları halinde oy getirisi yüksek ihtimal olarak değerlendirilen  milletvekili aday adaylarına bakalım. Olayın esas önemli tarafı burası çünkü.

Başlamadan söyleyelim. Bu bir gözlem yazısıdır.  

Fahrettin Yokuş. Partinin mevcut olan tek milletvekili. Kuruluşundan itibaren İyi Partinin içinde. Meclis’te de,  İyi Parti Grubu içinde iyi çalışan milletvekillerinden.

Ahmet Öztürk. Ülkücü kökenli  emekli tıp profesörü.

Büşra Ünlüer. Ünlüerler’in gelini. Genç bir bayan. Sokak siyasetini yapabilen bir aday. Hırsı, yaşının üstünde.

Esra Totan. Ülkücü kökenli ve partinin yönetimlerinde bulunan bir aday.  Kendisi ilk günden beri İyi Partili.

Hasan Hüseyin Hadimli. Ülkücü. Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesinde profesör. Kendisi değerli bir bilim insanı.

İbrahim Yavuz Zarifoğlu. Ünlü şairimiz Cahit Zarifoğlu’nun yeğeni. İstanbul Büyükşehir Belediyesinde üst düzey görevlerde bulundu.

İsmail  Afşar.  Bürokrat ve çiftçi.  Akşehir, Yunak, Çeltik, Tuzlukçu, Kadınhanı,  Ilgın, Doğanhisar çevrelerinde taraflarında adı bilinen bir aday. Afşar geçmişte de farklı partilerden milletvekili adayı  olmuştu.

Mehmet Emin Altunel. Bir ara Milliyetçi Hareket Partisinin Büyükşehir Belediye Başkan adayıydı.

Münif İzbudak.  İyi Parti Ereğli İlçe Başkanlığı yaptı. Partinin ilçe teşkilatı kurucularından.

Mustafa Rıdvan Peker. Amerika’da doktora yaptı. Vizyon sahibi. Siyasette yeni yüzün temsilcilerinden. İyi Partinin kuruluşundan itibaren partinin içinde olan bir aday.  2018’de yapılan genel seçimlerde de partisinden  milletvekili adayıydı. 

Nuri Ünalan. Saadet Partisinin eski Cihanbeyli Belediye Başkanlarından. Uzunca bir dönem Konya Büyükşehir Belediyesi’nde de Genel Sekreter Yardımcısı olarak çalıştı.

Oğuz Şimşek. 2019’da yapılan yerel seçimlerde İyi Partinin Büyükşehir Belediye Başkan adayıydı.

Sevil Sargın. Akşehirli ve profesör. İyi Parti Genel Merkezinde İstişare Kurulu Üyesi. 2018’de de milletvekili adayıydı.

Süleyman Şenol. MHP’nin Beyşehir Belediye Başkan adayıydı.

Ünal Karaman.  Eski futbolculardan ve eski teknik direktörlerden. 

Yunus Bahri Özkardeş.  Ülkücü kökenli aday. TEAŞ Emekli müdür.

Zuhal Ehliz.  Konya Kadın Kolları Başkanlığı yaptı. Başkanlığı partili kadın üyelerin oylarıyla seçilmişti. Ehliz, Genel Merkezde Kadın Politikaları Koordinatörü.

Yoruma kaçmadan yazdık.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Filiz Gümüş
    03-04-2023 21:09

    İbrahim Zarifoğlu beyi yakinen tanıyan birisi olarak çok kısa anlatıda bulunduğunuzu söyleyebilirim..Bari biraz şairliğinden biraz kültür insanı oluşundan bahsedebilirdiniz..

  • yorum avatar
    İbrahim Yavuz Zarifoğlu
    03-04-2023 15:20

    Son derece az ,öz ,tarafsız ve vurgu yüklü ifadeleriniz için kalbi selam ve teşekkürler..Saygılarımla..İbrahim Yavuz Zarifoğlu

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.