Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.35
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2392.4
  • BIST
    10263.8
  • BTC
    59300.3$

İYİ PARTİDE FERAGAT

06 Ocak 2023, Cuma 00:00

Fazla görülen bir durum olmadığı gibi, hiç görülen bir durumda değildi aslında bir partinin il başkanlığı için beş kişinin aynı anda aday olması.

Geçmişte görülmeyen bu tuhaf ve abes durum, sonunda görüldü.

Farklı partilere mensup parti yöneticileri gördü.

Yerel medya gördü.

Şehirli gördü.

Siyaseti izleyen herkes gördü.

Son birkaç aydır şehirde İyi Partililer tarafından sahnelenen beş aktörlü tiyatroda geçmişte görmediklerini, gördü insanlar.

Kuralı, örneği, siyasi etik ve ahlaki olmayan bu oyunun il kongresinin yapılacağı tarih olan 29 Ocak’a kadar sürüp gitmesini isteyen çevreler olduğu gibi, az da olsa hemen bitmesini isteyen çevrelerde oldu bu süreçte.

Çoklu aday kaosunun yaşandığı günlerde parti genel merkezinin kontrolü kaybettiğine dair sözlerde ayyuka çıktı normal olarak.

Beşi bir yerde aday.

Her aday İyi Partinin İl Başkanı olmak istiyor.

Gişe rekorları kırdı, beş aktörlü ibretlik bu tiyatro.

Önceki akşama kadar beş aday.

Ahmet Kaygusuz,

Rıdvan Peker,

Yusuf İnanç,

Kadir Ulusoy,

Nur Doğan Okur.

 BOZULAN SESSİZLİK VE GENEL MERKEZDEN AYAR

Önceki akşam (Çarşamba) telefonumuz çaldı. Bizi arayan Genel Başkan Meral Akşener’e yakınlığı ile bilinen ayrıca parti genel merkezinde üst düzeyde sorumluluk yüklenen insanlardan birisi olan Av. Ruhsar Tanrıkulu’ydu.

Tanrıkulu, beş adayın yarışacağı il kongresi öncesinde kördüğümü çözen ve burada kaosu sonlandıran isim olmalıydı. Bu işi o yaptıysa ki öyle düşünüyoruz çok ustaca ve tam da zamanında yaptığı kesin. Kırmadan, dağıtmadan, küslük yaratmadan birleştirici oldu.

Ruhsar hanım sırf o akşamın değil,  ayların sürprizini yaptı telefonda bize. Ayrıntı vermedi. Ne olduğunu, nasıl olduğunu falan anlatmadı. Çok kısa konuştu.  “ Aday sayısı 5’den, 3’e düştü. Adaylardan Ahmet Kaygusuz ve Yusuf İnanç, Rıdvan Peker adına adaylıktan çekildiler. Şu an genel merkezde birlikteler ve Konya’ya birlikte dönecekler. Bu arada Selçuklu ilçe teşkilatımız genel merkezde alınan karar istikametinde birkaç saat içerisinde görüş bildirecek.”

BEŞ, ÜÇ OLDU. O ÜÇ KİM?

Rıdvan Peker,

Kadir Ulusoy,

Nur Doğan Okur.

Ruhsat hanımla yaptığımız konuşmanın üzerinden birkaç saat geçmeden partinin Selçuklu İlçe teşkilatı tarafından sosyal medyada,  “İl başkanı adayımız Rıdvan Peker. Birleştirme çalışmalarımız genel merkez yöneticilerimizin destek ve katkılarıyla tatlı sona ulaştı”  açıklaması yapıldı.

BU DURUMDA KİM KAZANIR?

Aday sayısı 3’ü düştü.

Bu durumda kim kazanır?

Bir ipucu verelim.

İyi Parti yeni ve çağdaş yüzleri siyaset sahnesine sürmekte bir hayla kararlı görünüyor.

Kimin kazanacağını şimdi daha iyi anlamış olmalısınız. 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.