Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.35
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2392.4
  • BIST
    10263.8
  • BTC
    59300.3$

İSTANBUL’UN ADAYI

01 Kasım 2023, Çarşamba 00:01
Yerel seçimlere aylar kala gözler Ak Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na kimi aday göstereceğine çevrilmiş durumda.
30 Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında partiler açısından illa ki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, normal olarak.
İstanbul’u alan Türkiye’yi de büyük oranda almış oluyor. İstanbul siyasetin, ticaretin, ekonominin merkezi olan bir şehir. Öte yandan bazı  batı ülkelerinden daha büyük olan bir şehir. Sahip olduğu varlık ve değerleriyle dünyada  uluslararası öneme sahip olan stratejik bir şehir. Şehirler arasında daha çok iki şehir, İstanbul ve Ankara.
Bu bakımdan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı alan büyük oranda Türkiye’yi de almış oluyor. Ankara’yı alanda İstanbul kadar olmasa da büyük bir prestij elde etmiş oluyor. Ankara, başkent ve devletin merkezi çünkü.
Bakınız; Konya’da kimin Büyükşehir Belediye Başkanı adayı gösterileceği en azından bir çok insanın umurunda değil.
Ne mevcut olan ne de adaylıkta adı geçenler aday konuşmalarının yapıldığı ortamlarda, saman alevinden farklı değil.  Değil ,çünkü Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kimin aday gösterileceği önem arz etmiyor. Adı geçenler açısından da, şehrin önemi açısından da önem arz etmiyor.
Sahip olduğu imkan ve rakipsizlik sebebiyle önem arz etmeyen tek şehir, Konya değil bu arada. Bize benzeyen 10 şehirden daha söz etmek mümkün.
30 Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında hiç birinin yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara değerinde olmadığı herkesin malumu.
İSTANBUL’UN ADAYI
Ak Parti 2019 yerel seçimlerinde kaybettiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı önümüzdeki yerel seçimlerde almak istiyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı sahip olduğu varlıklarla ne kadar önemliyse, prestij açısından da o kadar önemli.
Ak Parti’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bugüne kadar adı geçenler oldu. Önceki Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kurum kadar olmasa da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlıklarında adı geçti.
İstanbul için adı geçen başka isimlerde oldu. Tevfik Göksu ve önceki Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu gibi.
ALİ YERLİKAYA
Önceki İstanbul Valisi olan Ali Yerlikaya’nın İçişleri Bakanlığı’nda kısa zamanda gösterdiği başarılı performans, Yerlikaya’nın adını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına taşıdı.
Yerlikaya, bakanlıkta takdir gören çalışmalarını 29 Ekim paylaşımlarıyla taçlandırırken her kesimden de  kendisinden övgüyle bahsettirmesini bildi.
Kadınhanlı Hacı Kaymak Mahallesinin çocuğu hemşerimiz İç İşleri Bakanı Ali Yerlikaya İstanbul’da okudu. Bu şehirde uzun yıllar valilik yaptı. Kendisi iyi ve görevini başarıyla yürüten valiler arasında yer aldı.
Ak Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına en yakın duran isim, Ali Yerlikaya olmalı.
İyi bir seçim olur, çok isabetli olur.
Ali Yerlikaya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı alır.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.