Konya
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.28
  • EURO
    34.74
  • ALTIN
    2401.3
  • BIST
    10322.64
  • BTC
    62436.42$

İstanbul’u Konyalılar yönetecek…

09 Ocak 2024, Salı 00:01
Bir dönem İstanbul valiliğini yapan ve bugün İçişleri Bakanı olan Ali Yerlikaya’nın ardından geçmişte Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yapan ve bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Murat Kurum…
Bakan Ali Yerlikaya, İstanbul valiliği yaptığı dönemlerde yönetim anlayışı ile İstanbulluların gönlünde taht kurmuş bir isim olmuştu. Bu başarısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teveccühü ile önemli bir bakanlık görevi verilerek taçlandırıldı. Sayın Bakan Ali Yerlikaya’nın yaptığı çalışmaları takip ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yapan hemşehrimiz Murat Kurum’un bakanlığı döneminde ülkenin vizyonunu değiştiren önemli projeleri hayata geçirdiğini de yakından takip etmiştik. Geçtiğimiz seçimlerde İstanbul’dan Milletvekili adayı olan ve İstanbul milletvekili olan Murat Kurum’un Dünya başkenti İstanbul’a Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilmesi Konyalılar olarak bizleri onurlandırdı ve gururlandırdı.
Bakanlığı döneminde yaptığı çalışmalar ile gönülleri feth eden Kurum’un şimdi İstanbulluların gönüllerini feth edeceğinden şüphem yok. Genç, dinamik ve bir o kadar da bilgi birikimi olan Kurum’un kanal İstanbul başta olmak üzere, sayısız projesinin hazır olduğunu tahmin ediyorum. İstanbul, Türkiye’nin her yerinden insanın, her inançtan insanın bulunduğu bir şehir. Bu şehirde insanları mutlu etmenin ne denli zor olacağını biliyorum. Burada birleştirici bir rol üstleneceğine inandığım Kurum’un ilk hedefinin de birlik ve beraberlik içerisinde şehre hizmet düsturunu ilke edineceğine inanıyorum. Küçük şehirlerde dağlı, Yörük, göçmen gibi ayrımcılıkların yapıldığı gerçeğini gördüğümüz de İstanbul’da bu ayrımcılığın daha da büyük olduğuna inanıyorum. Önceliğin bu ayrımcılığı bitirmek gerektiğinin altını çiziyoruz.
Bakan Kurum, Başkan Kurum… Emlak Konut’ta başlayan yönetim becerilerinin bakanlık, milletvekilliği ve şimdi de İBB Başkanlığı olacak. Konyalı olarak, şunun altını çizmekte fayda var. Karadeniz lobisini yıkıyoruz. Artık her yerde Karadenizlileri görmeyeceğiz. Birçok kurumun genel müdürlerinin Konyalı olduğu gerçeği bu lobinin artık değiştiğini gösteriyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Kurum’a başarılar diliyorum.
Şimdi gelelim Konya’ya…
15 Ocak’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara başta olmak üzere Konya, Gaziantep gibi büyükşehirlerin başkan adaylarını açıklayacak. Konya heyecanlı… İstanbul gibi, Türkiye gibi…
Uğur İbrahim Altay’ın yeniden aday gösterileceğini biliyoruz. Merkez ilçe belediye başkanlarının değişmeyeceğini biliyoruz. Değişirse büyük bir yanlış yapılacağının da bilinmesi gerektiğini söylüyoruz. Taşra ilçelerde durum biraz farklı. Bazı ilçelerin Cumhur ittifakı kapsamında Milliyetçi Hareket Partisine verildiğini duyuyoruz. Bu ilçelerin kazananı aynı olsa da isimler değişmiş olacak gibi görünüyor. Ereğli, Beyşehir mevcut belediye başkanlarının aday gösterilmemesi halinde yeniden bağımsız olarak aday olurlarsa kazanacaklarını da biliyoruz. Seydişehir’de değişim olur gibi diyenlere Çumra da değişim olur gibi diyenlere de seslenmek istiyorum. Kendinizi aday görmek istediğinizden dolayı değişim istiyorsunuz. Aslında bu iki ilçede de mevcut başkanlar görevlerine devam etmeli. Akşehir, Ilgın belediye başkanlarının görevlerine devam etmeleri gerekir.
Kısmen daha küçük olan ilçelerde değişim olabilir. Olmakta zorunda… Yeni isimlerin gelmesi bu ilçelerde yeni heyecanları da beraberinde getirecek. Yeni isimler yeni projeler getirecek. Ve taşra ilçelerin makus kaderi değişecek. Makus diyorum çünkü birçok ilçede büyükşehir belediyesinin yaptığı çalışmaların haricinde yeni bir çalışmanın yapılmadığını görüyoruz.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.