Konya
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.79
  • ALTIN
    2406.0
  • BIST
    10328.07
  • BTC
    63387.14$

İnsanlık kar altında kaldı!

29 Ocak 2022, Cumartesi 09:00

Yoğun kar yağışı tüm Türkiye’yi etkisi altına almış, adeta insanlara ders niteliğinde bazı önemli mesajlar vermiş durumda. Fakat bu mesajı algılamamış ve algılamakta zorlanan olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

Kar yağışını çile olarak görende var iken, bereket olarak görende var. Tarım memleketi olan Konya bu durumdan oldukça memnun. Daha da yağsın ister. Kent merkezinde belediyeler çalışmasa bile sesini çıkarmaz çünkü karın bereket olduğunu bilir. Birkaç gün sıkıntı çeker daha sonra bereketli bir yaz geçiririz diye düşünür.

Bu durumdan haberdar olmayan kesimler ise günlük hayatlarının içerisinde kar yağışının çileye dönüştüğünü bağırır durur. Sayıları az olsa da bunların kar ve kış ile ilgileri yoktur. Bunlar hep güneş deniz ve kum olsun rüyasıyla yaşar fakat ağustos ayında denize gitmeyen kesimdir.

Oysa yağan kar, kapanan yollar bize en çok insani duygularımızın ön plana çıkmasında faydalı olması gerekirken, siyasetçilerin kar nutukları gündemi yine yoksul ve ihtiyaç sahibi insanlardan uzaklaştırıyor.

Kar altında kaldılar derken, insanlığın kar altında kaldığından bahsediyorum. Bırakın yolları Karı veren Allah güneşi de verir ve açılır. Rızkı veren Allah rızkı da verir. Ama vesile olur. Kar vesilesi ile kaç tane aç komşunuzu aradınız. Yada aklınıza geldi mi? Ayağında ayakkabısı olmayan, evinde yakacağı olmayan birilerini buldunuz mu? Gıda problemi yaşayan birilerine ulaştınız mı?

İnanın yolda böylesine ihtiyaç sahibi birini gördüyseniz bile gözünüzü çevirdiğiniz an unuttunuz. İçiniz burkulmadı bile! O an hissettiklerinizle kaldınız.

Hz. Ömer adaletini konuşanlar adaletten uzak, kar yağışının insanlığı nasıl etkilediğini tartıştı. Yolların açılmadığından, kar altında kalındığından bahsetti. Mal canın yongası diye bırakıp gidemeyen ve içeriside soğukta eksi derecelerde uyuyan insanları gördük.

Fırsatçıları gördük. Otel fiyatlarını yükselterek nemalanmak isteyenleri gördük. Parası yetmediği için otele gidemeyen ve hayatında belki de hiç camiye gitmeyen insanların camilere sığındığını gördük.

Siyasi nutukların kar yağışını eliştirmeyi bıraktığı bir dünya istiyorum. Çıkarları için mevcut iktidarı eleştirenlerin göreve geldiklerinde neler yapamadıklarını görmek istiyorum.

Sağlıcakla kalın!...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.