Konya
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.32
  • EURO
    34.92
  • ALTIN
    2397.2
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    61263.13$

İNSAN DEĞİL İNSANLIK ÖLÜYOR

03 Kasım 2023, Cuma 08:00
Merhaba sevgili okurlar, Konya Postası Gazetesi aracılığıyla her hafta sizlerle bu köşede buluşacağız. Keyifli okumalar…
İnsanın toprak kazanma savaşı, toprağa duyduğu hırs, hasret topraktan yaratıldığı için olabilir mi acaba? Vakti geldiğinde zaten bizi saracak olan o toprak için toprağı kana çevirmeye değer mi?
Bir şey devamlı olarak tekrar edilirse, süreklilik kazanırsa insan bünyesi için maalesef alışkanlık haline geliyor. Şu an için Filistin de böyle oldu İnsanlık bünyesinde.
Yıllardır o kadar alıştık, alıştırıldık ki Filistin`de ki savaşa. Mescidi Aksa da ki zulüm görüntülerine. Belli dönemlerde üzülür, ağlar, boykot eder sonra sanki her şey düzene girmişçesine devam eder olduk hayatlarımıza.
Şimdi ise ucunda bir başlangıç olmasını umut ettiğimiz bir serüven içerisinde Müslüman kardeşlerimiz. Böyle söylüyorum çünkü artık gördük ki bu bir din savaşı. Ve herkes dini için mücadele peşinde. Yalnız bizler dinimizi Gazze de ki kardeşlerimiz kadar yüklenememiş olacağız ki ürünlere karşı yapmış olduğumuz boykotumuz bile indirimleri görene kadar sürdü!
Sahi Mescidi Aksanın anlamı –Uzak mescit- olduğu için mi uzaklaştık bu kadar İlk kıblemizden. Anlatamadık çocuklarımıza tarihini, biz bile sahiplenemedik ki ana gibi.
Ne güzel telaffuz etmişti hâlbuki Nuri Pakdil ‘Anneler ve Kudüsler’ adlı şiirinde bu durumu.
Sahi hangimiz kazançlı? Hiç rahatımız bozulmamışçasına yaşayan bizler mi? Yoksa Peygamberimizin miraca yükseldiği beldeden şehadete yükselen onlar mı?
Biz onları hakkıyla düşmana karşı oturduğumuz yerden bile koruyamazken Onlar tüm Müslümanlık için koruyorlar ilk mescidimizi, kutsal mabedimizi.
Annelerimizin duasıyla başladı belki de bu süreç. Şimdi ellerimizi açıp Kudüs bizim olana kadar kapatmama zamanı. Dilden dökülen duadır Allah’a hoş gelen razı tutan. Dua edebilmek bile bir şereftir. Dua edelim ki bütün peygamberlerin saf saf namaza durup miraca yükseldiği o beldeyi bir gün biz dolduralım zulüm olmadan hoşgörüyle.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Eml
    03-11-2023 13:27

    Amin?? Önce dua ederek, sonra da her türlü alışverişimizle bu zulme sebep olanlara bir kuruş bile katkı sağlamayarak destek olmalıyız zulüm gören kardeşlerimize. Onlar sabrederek ya da şehit olarak imtihanı kazanıyorlar. Peki biz?

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.