Konya
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.29
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2409.3
  • BIST
    10270.25
  • BTC
    65234.07$

İlklerin ilçesi Karatay

08 Temmuz 2023, Cumartesi 00:00

Karatay Belediyesi son dönemlerde yaptığı çalışmalar ile ilkleri başarıyor. Kendisini takip eden sayısız belediye bulunuyor. Bunların bir tanesinden bahsedeceğim. Lavanta bahçesi… Geçtiğimiz yıl önündeki bütün engelleri kaldırarak yeniden kazandırılan arazilerin verimli bir şekilde kullanılması sağlayan Başkan Hasan Kılca, sonrasında bu alana öyle bir ürün ektirdi ki, bütün ilçelerin onu takip edeceğini belki de o an tahmin bile etmedi.

Konya’da ilk lavanta bahçesini yapan Karatay Belediyesi’ni daha sonra Güneysınır, Karapınar ve Meram Belediyeleri takip etti. Şimdi Konya’nın dört bir tarafında Lavanta bahçesi bulunuyor. Turizm için önemli bir yatırım olan lavanta bahçelerinde; örneğini daha öncesinde gördüğümüz lale bahçeleri akıllara geliyor.

Karatay Belediyesi şimdi de gül bahçesi açıyor. Lavanta bahçesi artık festivaller ile daha geniş kitlelere ulaşırken bu yıl da gül bahçesinin birinci festivali yapılıyor olmalı. Gül’ünde lavanta gibi ekonomiye kazandırılması gerekir diye de eklemek isterim.

Birde merakımdan sormak isterim. Mevlana Müzesi bahçesinde bulunan gül bahçesi ne oldu. Eskiden gider otururduk gül bahçesinde. Farklı kokuları alırdık. Renk cümbüşü yaşardık. Dünyanın farklı ülkelerinden gelenlerin gezdiği bir bahçe idi.

Yeniden güllerle donatılması gerekir. Hatta Mevlana Müzesi’nin gül bahçesi kısmının yıkılan eski Konya evlerinin olduğu bölge ile genişletilmesi de gerekir. Daha geniş bir bahçeye sahip olan Mevlana Müzesi, gül bahçesi ile o mistik havayı yaşamak isteyenlere zaman tanır. Burada zaman geçiren misafirlerin manevi tokluğunun yanında gül bahçesi ile renk cümbüşü tokluğunu da sunabiliriz.

Yada geçici olarak Gül Bahçesi yapılana kadar Mevlana Müzesi’ne gelen yerli ve yabancı turistleri  taşıma sistemi ile lavanta ve gül bahçesine taşıyabiliriz. Burada misafirlerin çektiği fotoğrafların sosyal medya da dolaşması hem Konya’nın hem de Karatay’ın tanıtımına önemli katkı sunar. Maliyetli olacağını düşünmüyorum. Sonuç itibariyle bu şehrin tanıtımı yapılmış olur.

İlklerin kenti Karatay’ın birçok ilklere imza atması ümidiyle Belediye Başkanı Hasan Kılca ve ekibine başarılar diliyorum.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.