Konya
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2406.1
  • BIST
    10290.22
  • BTC
    63672.17$

HUZURLUYUZ VESSELAM!

05 Aralık 2023, Salı 00:01
‘Huzur Şehri Konya’ artık slogan olmaktan çıkmıştır. Zaten yıllardır kullanılan bu sloganın yerinde bir slogan olduğunu, Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasetçiler ve Kamu Kurumları da her fırsatta dile getirmiş, tüm Türkiye’de de bilinir hale gelmişti.
***
Dün Vali Vahdettin Özkan, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Cemil Lütfi Özkul, kameralar karşısına geçerek, Kasım ayı içerisinde yapılan huzur başlıklı çalışmalarını anlattı. Vali Özkan, basının önemine dikkat çekerek başladığı konuşmasında haklarında kesinleşmiş hapis cezası olup firarda olanların yakalanmasından tutunda, uyuşturucudan, kaçakçılıktan, terörden daha bir konu hakkında bilgi verdi.
***
Kesinleşmiş hapis cezası bulunan bin 75 kişinin yakalandığına dikkat çeken Vali bir ay gibi kısa sürede aranan şahısların yarısının yakalandığını başarı oranın yüzde 50 olduğunu ifade etti. 2 milyon nüfuslu bir şehirde 2 bin kişinin aranıyor olması da ilginçmiş…
***
Tefecilere göz açtırılmadığının altı çizilen toplantı da 49 şüpheli şahsın yakalanarak adli makamlara teslim edildiği, Bölücü Terör Örgütüne karşı BTÖ üyelerine yönelik (örgüt üyelerine yapılan operasyonlarda) 2 şüpheli şahsa işlem yapıldığı, siber birimlerin çalışmaları sonucu Jandarma Komutanlığınca işlenen 26 suçun belirlendiği 7 kişinin tespit ederek adli makamlara teslim edildiği gibi birçok konu başlığı yer aldı
***
FETÖ ile mücadele çalışmalarının sürdüğüne dikkat çekilen toplantı da kaçak içki, tütün üretip satan, kumar ve tombala oynatan, gençlerin geleceğini karartan zehir tacirlerine karşı da ciddi mücadele söz konusu Kasım ayı içerisinde 501 uyuşturucu operasyonunda, 7 bin 940 gr esrar maddesi, 20 bin 682 gr. Eroin, 107) gr. kokain, bin 66 gr. metanfetamin ve 86 adet sentetik hap maddesi ele geçirilmiş 653 şahıs hakkında adli işlem yapılmış 155 şahsın tutuklanarak cezaevine gönderilmiş. Bu rakamların yeterli olmadığı konusunda fikir sahibi olduğumu söylemek isterim. Çünkü, uyuşturucu satan kullanan çok sayıda operasyonların yapılabileceğini biliyorum. Aralık ayı içerisinde konu sadece uyuşturucu ile mücadele olsa daha iyi olur.
***
Çağırımızın hastalığı sosyal medya, iyi kullanırsan doğru bilgiye ulaşırsın, kötü kullanırsan başın belada demektir. Sosyal Medya Üzerinden Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik Ve Dini Değerleri Aşağılayan Şahıslara yönelik 12 hesap tespit edilmiş.
***
Hepsini bir kenara bırakalım ve önemli olan bir çalışma daha trafik. Bu şehrin trafik sorunu olduğunu biliyoruz ve yerel yönetimlerin de bunun çözümü için çalıştığının farkındayız. Birde kolluk kuvvetlerinin yaptığı çalışmalar onun da düzeltilmesi için çalışmaların hız kazandırıldığını ortaya koyuyor
***
Toplantıdaki en ilginç açıklanan başlık ise insanın tüylerini ürpertecek cinsten bazı kişilerin sözde mahkeme kurarak bir şahıs infaz ettiği korkutucu değil mi? ve bunu yapan 3 kişinin yakalanmış olduğu insanın canını sıkmıyor değil. Din istismarcılarından, sapıklara, şeriatçılara, tacirlere ve daha birçok pisliğin oluşmasına sebep olan insanların bir bir ifşa edilmesi toplum içerisinden dışlanması gerekmez mi! Bunun için basın olarak bizlerin de emniyetin verdiği fotoğrafları yayınlaması gerekmez mi?  Çocukları fuhuşa teşvik etmek, yaptırmak veya aracılık etmek ve iftira suçlarından, tasarlayarak adam öldürme suçundan aranan kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçiren, bilişim sistemine girme suçunu işleyen kişilerde yakalanmış.
***
Huzur Şehri Konya (HUZURLU) bunu rakamlarla belgelemiş olduk. Bunun yanında suç önlemek için yapılan çalışmaları da atlamamak gerekir. Ana sınıflarında başlayan, ilk, orta, lise ve üniversitedeki gençlere kadar hepsine eğitim veriliyor. Uyuşturucu ile mücadele başta olmak üzere, trafik kurallarına uyulmasını kapsayan eğitimler…
***
Bütün bu yazdıklarımı okuyan insanların suça meyilli olanları varsa bir kez daha düşünsün. Yemin olsun kaçamazsınız. Devlet baba tepenize çöker. Yakalar. Ondan sonra siz düşünün gerisini.
İlk olarak İçişleri Bakanı hemşehrimiz değerli insan Ali Yerlikaya başta olmak üzere, Konya Valisi Vahdettin Özkan, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Cemil Lütfi Özkul ve diğer görünmeyen ama büyük işlere imza atan ekip çalışanlarına, polislere, jandarma personeline teşekkür ediyorum. Ellerinize yüreğinize sağlık. Siz varsınız ve bizler rahatça huzurlu bir şekilde işimize, evimize, sosyal yaşantıya sahibiz.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.