Konya
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.28
  • EURO
    34.74
  • ALTIN
    2401.3
  • BIST
    10322.64
  • BTC
    62436.42$

Huzur ve güven şehriyiz

26 Mart 2022, Cumartesi 08:35

“Konya Huzur Başkenti” bu cümlenin içinin boş olmadığını biliyoruz. Yıllardır bu böyle ve böyle de olmaya devam edecek. Dün Emniyet Müdürü Engin Dinç beyi dinledim.

Emniyet Müdürü Engin Dinç bey geldikten sonra basın bürosundaki çalışmalar, bilgi akışını hızlandırdı. Başarılı bir çalışma. Başındaki komiserden tutunda büroda kamera, fotoğraf çekip haber yazıp bunu servis eden tüm ekibe teşekkür ediyorum. Hepsi birbirinden değerli insanlar.

Sadece emniyet ile sınırlamamak gerekir. Başarı tüm kurumlar için ekip ile başlar. Sayın Dinç, iyi bir ekip kurmuş koordineyi sağlamış ve operasyonlara imza atmaya devam ediyor.

Konya’nın en önemli iki sorunu olduğunu biliyorum. Bir tanesi ve ilk sırada yer alan sorun tabi ki trafik. Bununla ilgili olarak emniyetin yapabileceği çok da bir şey yok. Sadece düzeni sağlar, kurallara uymayanları caydırmak için cezalandırır. Yetersiz olan cadde ve sokakları yerel yönetimlere bildirir ve o yolların açılmasını sağlar.

Engin Dinç bey de bu konuya dikkat çekti. Yerel Yönetimlerle koordineli bir şekilde çalışıyoruz dedi. Olması gereken de budur. Tüm kurumlar, yerel yönetimler başta olmak üzere kurumlar arası da ortak çalışırsa zaten başarı da beraberinde gelir.

İkinci çok hassas olduğum konu ise uyuşturucu. Uyuşturucu ile mücadele konusunda da önemli çalışmalar yapılıyor. Bir dönem fuhuş operasyonları haberleri gelirken, bugün uyuşturucu tacirlerinin yakalanıp kodese atıldıkları ile ilgili haberler geliyor. En iyi polis anne ve babadır. Bunun altını çizmek gerekir. Emniyet Müdürümüzden ve polis memuru arkadaşlardan şunu istirham ediyorum. Önce Allah rızası için gençlere sahip çıkın. Uyuşturucu satan arsız insanlara karşı daha fazla operasyonlar yapın ve onlara göz açtırmayın. Allah korusun hepimizin çocuğu var. Hepimiz bu konuda muzdarip olabiliriz. Hepimizin başına gelebilir. Bunun içindir ki, bu yazıyı okuyanların da uyuşturucu kullanan veya satanları gördüğün de polisi araması gerekir. Önce kendi polisimiz olalım. Toplumu rahatsız eden olumsuzlukları hiç çekinmeden polise bildirelim. Onlara güvenmez isek, geleceğimizi kaybederiz. Kendi polisimiz olursak da daha az olumsuzluk görürüz.

Polis toplumun aynasıdır. Sokakta yürüyüşünden tutunda her alanda topluma saygılı olmalı. Çünkü onlar bize güven verecekler. Bizimle iyi iletişim kuracaklar ki, onlara güvenimiz artsın. Eskiden çok olurdu, ‘şişt kimlik ver’ diyen polisler. Allah’tan bittiler. Bu şekilde konuşan polisler. Bir de sivil giyimli polislerin silahlarını göstererek taşımaları rahatsız ediyor. Belindeki silahı göstermek zorunda değilsin be polis abi. Tamam ayrıcalıklısınız ama bunun gösterişini de yapmayın. Polis olduğunu bilmesine gerek yok insanların.

Neyse konuya dönelim. Konya şanslı. Değerli ve kaliteli, ekip çalışmasına önem veren, halk ile barışık bir emniyet müdürümüz var. Allah yar ve yardımcısı olsun. Bizler ufak bir sıkıntıya tahammül edemezken şehirde olan tüm olumsuzlukları gören ve bilen bir makamda durmak zor ve sabır isteyen bir iş. Hem Emniyet Müdürüne, hem müdür yardımcılarına, amirlerine, memurlarına hepsine Allah kolaylık versin.

Sağlıcakla kalın!

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.