Konya
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.29
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2409.3
  • BIST
    10270.25
  • BTC
    65234.07$

Hayırlı ramazanlar

06 Nisan 2023, Perşembe 00:05

Huşu içinde geçen bir ramazan ayı yaşıyoruz. Nerede o eski ramazanlar söylemlerinin aranmadığı bir ramazan ayı… İnsanların huzur içinde huşu içinde geçirdiği ramazana gölge düşürmeden atlatacağız ve sonrasında bayrama kavuşacağız inşallah…

Komşu ve yaşlıları ziyaret, ihtiyaç sahiplerine ulaşmak veren alın alan eli görmediği bir ramazan yaşıyoruz. Kimsenin hakkının yenmediği, oruçlarını tuttuğu bir ramazan ayı yaşanıyor.

Tutmayanların tutanlara saygı duyduğu bir dönem. Eskisi gibi değil. Ramazan ayında işyerini açtığı için öldürülenlerin, oruç yediği için dövülen insanların olmadığı bir dönemdeyiz.

Biraz pahalılık yaşanıyor o kadar. Fiyat artışları ramazan ayı girerken başladı. Ramazan ayı içerisinde daha da artan bir fiyat artışı. Yağın, yoğurdun, peynirin fiyatlarındaki artış aldı başını gidiyor.

Pazarın ateşi düştü. Patlıcan, kabak, domates fiyatlarındaki düşüş sürüyor. Sürmeye de devam edecek gibi görünüyor. Yaz aylarının gelmesiyle bundan böyle fiyatlar daha aşağı olur.

Marketlerdeki ateşi düşürmek gerekir. Gıda ürünlerindeki fiyat artışı devam ediyor. Pirinç, bulgur, çay, yağ nereye kadar gider bilmem ama önüne geçilmez ise bu insanlar nasıl alıp yiyecek diye düşünmemek elde değil.

Fiyat artışlarını marketçilere sorduğumuz da üretim yerlerinden kaynaklandığını, üreticiye sorduğunda aracılar tarafından artırıldığı ifade edilmeye devam ediyor. Kimin yalan söylediğini bilmiyoruz ama birilerinin yalan söylediğini biliyoruz.

Hayırlı ramazanlar….

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.