Konya
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    34.93
  • ALTIN
    2397.4
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    61220.05$

Havalar ısınanca…

08 Temmuz 2023, Cumartesi 00:13

Bugün günlerden 7 Temmuz Cuma… Türkiye’de sıcaklığı yoğun günlerden birini daha yaşıyor. Yaz aylarını yarı ettiğimiz şu günlerde hava sıcaklıkları da bir hayli artıyor.  Öte yandan baharı yaşamayan insanların, bir anda yoğun yaz sıcaklıkları ile karşılaşması insanlarda hafif bir sersemlik etkisi yarattı. Uzmanlar her yıl olduğu gibi bu yılda sıcaklıklara karşı dikkat edilmesi hususunda insanları uyarıyor.

Özellikle yaşlı ve çocukların çok etkilendiğini, öğle saatlerinde mümkün olduğunca güneşte çıkmamaları çıkacaklar ise de şapka ,gözlük gibi güneşin etkisini  azaltan eşyaların kullanılması gerektiğini hatırlatıyorlar. Diğer konu ise sıcaklar ile birlikte yeme içme alışkanlığımızda meydana gelen değişiklikler de oldu. Kavurucu sıcaklar ile de birlikte yağlı yiyeceklerden uzak durulduğu daha aperatif hafif yiyeceklerin tercih edilmeye başlandığı görülüyor. Su tüketmeyen halkımızın ise biraz daha su tüketimi konusunda bilgilendirilmesi gerektiği konusu aşikar.  

Sıcaklıklar ile birlikte gündem de olan bir diğer mesele ise orman yangınları. Her sene olduğu gibi bu sene de peş peşe gelen orman yangını haberleri insanları üzmeye devam ediyor. İçinde canlıların diri diri yandığı, oksijen kaynaklarımızın yok olduğu yangınların önü geçilebilmesi de ne yazık ki pek mümkün görünmüyor. İnsanların ihmalkarlıkları ve vurdum duymazlıkları yüzünden her yıl binlerce hektar ormanlarımız yok oluyor. Ne yazık ki caydırıcı ağır cezalar ve önlemler alınmaz ise bu haberleri duymaya devam edeceğiz.

İnsanlar bilinçlendirilmezler ise, ciğerlerimizin yanmasına ve eko sistemin değişmesine göz yumacağız ve sonuçlarına birlikte katlanacağız gibi görünüyor… Yaz, sıcaklık denince  gündemden düşmeyen diğer konu ise tatil beldeleri.  Ekonomik kriz, pahalılık derken tatil beldeleri bu yaz da dolup taştı. Diğer yandan tatil ücretleri ise cep yakıyor.. İnsanlar hunharca yiyip içip, deli gibi para harcıyor. Anadolu ne oldu derseniz, sıcaklar ile birlikte tüm uyarılara, girilmesi tehlikeli ve yasaktır yazılarına rağmen, gölet ve kanallardan boğulma haberleri gelmeye devam ediyor.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.