Konya
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2400.6
  • BIST
    10145.15
  • BTC
    64085.61$

Güzelleşmek için canından oluyordu

27 Ağustos 2022, Cumartesi 00:56

Sosyal medyada paylaşılan bir olay dikkatimi çekti. Bu hafta konu olarak bu olayı ele almaya karar verdim. Çünkü olayı yaşayan kişi daha 17 yaşında bir çocuk. İnsanlara ne oluyor çocuklar çocukluğunu yaşamadan büyük olma peşinde koşuyor. Aslında bu durumu hepimiz biliyoruz ama görmezden gelmeden de edemiyoruz. Yaşanan olayı size kısaca bir aktarayım.

17 yaşındaki Haley Fetzer, uzun zamandır istediği ipek kirpik işlemini yaptırdıktan sonra hayatının pişmanlığını yaşadı! İşlemin ardından kızarıklık ve şişlik oluşmaya başladığını fark eden Haley, birkaç saat sonra gözünün kanlandığını söyledi! Ertesi sabah uyandığında ise gözlerini açamayacak raddeye geldiğini anlattı. Gözünde ipek kirpik sebebiyle meydana gelen bu alerjik durumun canını çok yaktığını belirten genç kız, bunun  'bir milyon karınca tarafından ısırılmak gibi' hissettirdiğini söyledi.

"Tam bir felaketti. İlk başladığında, gözümün dibinde küçük, kırık kan damarları birikmiş gibi görünüyordu. İlk tepkim 'Kör kalacağım!' oldu" şeklinde anlattı. ‘Gözlüklerimi taktığımda bile toplum içine çıkmak istemedim. Utanç vericiydi, işten ayrılmak zorunda kaldım. "Korkunç bir zombi gibi göründüğümü hissettim ve dışarı çıkarsam küçük çocukları korkuturdum" diyen Haley, gözleri yüzünden zombi gibi dolaştığını söyledi.

Genç kız kirpiklerini ilk yaptırdığında rahatsızlık veren hissin çok küçük olduğunu söyledi. Başta gözleri hafifçe pembeleştiğinde ciddiye almadığını ancak kızardığında gözlerini ılık suyla yıkayarak kirpik yapıştırıcısını soyduğunu ancak çok fazla yapışkanın olduğunu söyledi. Her bir kirpiğe sürüldüğünden onları çıkarmak neredeyse imkansızdı.' Haley, gözünün bu hale gelmesine sebep olan şeyin kirpik yapıştırıcısı olduğunu düşündüğünü ve herkesin bu gizli tehlikenin farkında olması gerektiğini söyledi! 'Beş hafta boyunca eve kapandım. Tüm tepki bitene kadar toplum içine çıkmaktan korktum.'

Evet yaşanan olay bu şekilde aktarılmış sosyal medyada. Bu olay beni o kadar üzdü ki daha 17 yaşındaki bir çocuğun bu denli işlemlerle ne işi olur. Neden kendini değiştirme isteği bu kadar alt yaşlara indi. Bu olay başka bir ülkede yaşanmış olsa da bizimde onlardan farkımız kalmadı. Sokağa çıktığınızda etrafınıza bir baksanız anlarsınız zaten. Çocuk yaş dediğimiz bireyler sanırsınız 25-30 yaş aralığında. Ful makyaj olmasını geçtik artık estetik düşkünü oldu herkes. Daha vücut hatları oturmamış yaşta ameliyat peşinde koşuyorlar. Ee anne babalar da onay veriyor yada vermek zorunda kalıyor ki bu manzaralar artıyor. Ama işin özü yanlışa hep birlikte gidiyoruz. Herkes bir örnek olacak diye hem malından hem canından olmayı göze alıyor. Sonuç mu? Yukarıdaki çocuğun yaşadığı korkular yada daha da kötüsü…

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.