Konya
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.27
  • EURO
    34.74
  • ALTIN
    2401.1
  • BIST
    10322.64
  • BTC
    63130.27$

Gündemdeki Konya…

13 Aralık 2022, Salı 00:00

Konya’da o kadar güzel şeyler oluyor ki, anlatmakla bitmez. Yapılanların çalışmaların Konya’nın geleceğini inşa ettiğini bilmek, üzerinde oynanan oyunları görmek gerekir.

Konya tarihinde hiç bu kadar yatırım almadı. Gerek merkezi hükümet gerekse yerel yönetimler Konya için elinden gelenin fazlasını yapıyor. Sadece siyasetçiler penceresinden bakmamak gerekir. Sicil Toplum Kuruluşları, Basın, bu şehirde yaşayan insanların her birinin emeği var Konya’nın geleceğinde.

Türkiye’de birçok ilklerin başkenti olan Konya, Selçukluya başkentlik yapmış olan Konya, tarihi, kültürü ve misafirperverliği ile günümüzde yine ilkleri başarmaya devam ediyor. Tarım başta olmak üzere, tarıma dayalı sanayide, enerji üretiminde, makine üretiminde, saymakla bitmeyen üretim çokluğu ile geleceğe imza atıyor.

Bütün bu güzellikler olurken, Konya’nın üzerinde oynanan ve oynanmak istenen o kadar çok oyunlar var ki, ben kısaca şöyle özetliyorum. Türkiye büyüdekce düşmanı nasıl çoğalıyorsa, Konya da büyüdükçe düşmanı o kadar çoğalıyor. Oysa, gelin dinleseler Konya’nın o anlattıkları gibi bir şehir olmadığını görürler. Konyayı kötüleyenlere gittin mi? Sorusunu sorduğunuz da hayır! Ama biliyoruz, duyuyoruz diye cevap verdiklerini görüyoruz.

Konya, bugün olduğu gibi gelecekte de bu ülkenin buğdayını, ununu, makarnasını üretmeye devam edecek. O dünya devi alman markası otomobillerin parçalarını üretmeye devam edecek. Konyalı olup, Konyalı dışarıda kötülemeyi bırakın artık diyorum ve Konya gündemdeki Konya diyorum.

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.