Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2393.8
  • BIST
    10270.43
  • BTC
    59243.3$

GRUP KURMAK

29 Mayıs 2023, Pazartesi 00:00

CHP’nin emsalsiz öngörüsüyle 14 Mayıs seçimlerinde 15 milletvekilliği elde eden Deva Partisi Meclis’te grup kurma arayışında.

 Deva, parti olarak seçimlere girmiş olsa” sıfır” çeken partilerden birisi olacaktı. CHP sayesinde Meclisteler ve grup kurmaya çalışıyorlar.

 Hesap adamı Kemal Kılıçdaroğlu (!)  Deva, Gelecek , Saadet ve Demokrat Partiye toplamda 38 milletvekili yazdı. Kılıçdaroğlu, siyaset aracılığıyla örneksiz hesap adamlığını böylece göstermiş oldu cümle aleme ve memlekete.

14 Mayıs seçimlerinde Kılıçdaroğlu’nun yaptığı taksimle 15 milletvekilliği alan Deva , Meclis’te grup kurabilir mi? Eldeki milletvekili sayısı grup için yeterli değil, 5 milletvekili daha lazım. Burada akla ilk gelen parti CHP, Deva’nın grup için eksik olan milletvekili sayısını tamamlar mı?  15’in üstüne, bir de 5’lik kıyak yapar mı?  

Bu saatten sonra imkansız.

O dündü.

Bugün başka.

“Atı alan Üsküdar’ı geçti”

CHP ve Kılıçdaroğlu kendi derdine düştü.

Demem o ki bundan böyle ekmek yok CHP’den, Devaya.

CHP’den, Devaya olmadığı gibi Gelecek, Saadet ve Demokrat Partiye de ekmek  yok bundan böyle .

Ekmek bitti, tükendi.

Fırında  dün akşam saatlerinde kepenk indirdi.

Şaşıralım mı buna?

Neye şaşıralım ki?

Perşembe’nin gelişi belli değil miydi, Çarşamba’dan?

Meclis’te grup arayışına giren Deva, grup kurabilir gene de?

Kurabilir de, kurmayı planladığı  grup için Gelecek ve Saadet Partisiyle anlaşması gerekiyor.  Anlaşma ise fedakarlık gerektiriyor.  Saadet, o da belli şartlar altında fedakarlık yapabilecek tek parti olarak görünüyor an itibarıyla.

DAVUTOĞLU:  “FIRTINANIN GELDİĞİNİ GÖRDÜM?

Fırtına ne?

Fırtına Davutoğlu’nun, Ak Partiye oy vermeye alışmış kitlenin bir anda Cumhuriyet Halk Partisine oy vermesinin mümkün olmadığını iki yıl önceden görmüş olmasıymış.

E, öyleyse merkezinde CHP olan, Cumhurbaşkanı  adayları da Kemal Kılıçdaroğlu olan Millet İttifakının içinde Davutoğlu hangi sebeple yer almış olabilir? Kendileri,  hangi sebeple milletin önüne çıkarak Kılıçdaroğlu için oy istemiş olabilir? Bu suretle siyaseten  aslını inkarın sebebi ne olabilir? Herhalde sırf 10 milletvekilliği olmamalı. Cumhurbaşkanı yardımcılığı daha fiyakalı bir sebep olmalı.

Geçelim bu bahsi.

Seçim sonuçları gösterdi ki Gelecek Partisi de CHP logosu altında seçimlere girmemiş olsa “Sıfır” çekecekti.  Çektiği “ Sıfır” dan sonrada eski mahallesinin sokaklarında yeniden dolaşmanın  yollarını arıyor da olabilecekti..  Gerçi böyle bir durumu gene de” olmaz” olarak görmemek gerekiyor. Siyasette neler olmuyor ki? Davutoğlu’nun, Babacan’ın, Karamollaoğlu’nun CHP ile ortaklığı kimin aklına gelirdi ki? Ama oldu.

Muhtemel olanı yadırgayalım mı?

Ne gerek var yadırgamaya?

Yadırgayıp da, yanılmaya?

AHMET DAVUTOĞLU’NUN GRUP ARAYIŞI

Meclis’te Deva gibi grup kurma arayışında olan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu piyangodan milletvekili çıkartan öteki partilere “Meclis’te yeni bir tablo oluştu. Birlikte bir grup kurmak zarurettir. Üç parti hatta Demokrat Partiyle birlikte grup kurmak zarurettir” diyor.

4’ü zorda, 3 parti Meclis’te grup kurabilir, diyelim.

De, nasıl olacak?

Babacan, Davutoğlu, Karamollaoğlu grup kurma  işini nasıl kıvıracak?

Aralarında 3’ü, 5’i aramayan bol keseden Kemal Kılıçdaroğlu olmadığına göre, grup yönetiminde taksim nasıl olacak?

3 liderde, liderlikte iddialı olduğuna göre bu işin lideri kim olacak?

Siyasi süreç öngörülmeyen gelişmelere gebe en başta da grup kurma telaşına düşen partiler açısından.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.