Konya
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.68
  • ALTIN
    2394.7
  • BIST
    10336.5
  • BTC
    62687.62$

GÖRÜN ARTIK

09 Nisan 2018, Pazartesi 07:42

15 Mart 2011’de Suriye’nin Dera kentinde yapılan iktidar karşıtı gösteride, göstericilerin üzerine ateş açılması ile Suriye’de iç savaş başladı. Bu gün itibari ile 7 yıl doldu, sekizinci yılın içerisindeyiz.Yüz binler hayatını kaybetti veya yaralandı, milyonlarcası ise evlerini yurtlarını bırakıp mülteci konumuna düştüler.Bunlardan 4 milyona yakını da, ülkemizde, misafirimiz konumundalar.

Geçen sekiz yılda biz bu iç savaş ve katliam karşısında her türlü insani ve siyasi gayreti gösterdik, bir çözüm yolu bulamadık. Artık, buradaki sorun ülkemizi de aleni tehdit eder hale gelince, askerimüdahale seçeneğini devreye soktuk, sokmamız gerekti.

Çünkü
, Liberal –Kapitalist Sistem tarafından kurdurulan ve kullanılan DEAŞ ve PKK gibi eli kanlı terör örgütleri,Suriye ve Irak’taki istikrarsızlıktan yararlanarak ülkemize karşı daha azgın ve cüretkâr faaliyetler içerisine girmeyi plânlıyorlardı.

Biz de, önce DEAŞ’ın sınırlarımıza yönelik saldırılarına karşı Fırat Kalkanı Harekâtını ve ardından da PKK –YPG’ ye karşı Zeytin Dalı Harekâtını başlattık.

Şimdi ise, tüm Güney Sınırımızı güvence altına alacak bir operasyonlar halkası ile Laskiye’den Süleymaniye’ye kadar olan bir hat, güvenli bölge olarak oluşturulmalıdır.  Artık başladı, durmamalıyız.

ABD’nin PKK-PYD’ye göz göre göre yaptığı askeri yardım miktarının 2 milyar dolar civarında; AB’nin dolaylı olarak yaptığı yardımın  ise 1 milyar dolar civarında olduğunu biliyoruz. 

Bunlara ek olarak; ülkemiz içerisinde, Hatay ilimizde merkezleri olan sözde uluslararası insani yardım kuruluşları ile Hatayımızı karıştırarak, alevi-sunniçatışması çıkarmak için 8 yıldır hem ABD’nin hem AB’nin harcadığı rakamın da milyar dolar civarında olduğu bilinmektedir.

Bu hazırlıklar neden yapıldı ve yapılmaya devam ediyor?

Amacın açık ve aleni olarak ülkemizi işgal etmek olduğu artık anlaşılmalıdır. Son günlerde İncirlikten boşaltılan mühimmatların nereye gittiği ve neden götürüldüğü, ABD’nin incirliği neden boşattığı iyi anlaşılmalıdır.

Buradan götürdüğü mühimmatları nereye götürdü ve ne için kullanmayı plânlıyor? Uyanmak lazım artık, çok geç olmadan uyanmak lazım.

Ülkenin sözde akıllıları ve ekonomiden anlayanları, ülkenin ekonomisi ile ilgili olumsuz bir durumu nasıl tespit ederiz de nasıl bunu ballandıra ballandıra anlatırız diye fırsat kolluyorlar. Aldıkları maaşlar, bu memleketin evlatlarının vergileri; işgâl ettikleri makamlar, bu milletin onlara hizmet etsinlerdiye verdikleri makamlar, lâkin onlar ne yapıyor?  Bir açık bulduklarında semire semire ,gerile gerile  B..k’da boncuk bulmuş çocuklar gibi seviniyorlar.

Bu vatan bizim ve buradan başka gidecek yerimiz yok.Uyanın artık şu gaflet uykusundan.Mesele;ocu bucu meselesi değil, sözde değil özde milliyetçilik zamanı.Her zaman kullandığınız; “öncelik vatan ise gerisi teferruattır”  sözünü yerine getirin.

Habu sözüm; satılmış hainlere, işbirlikçilere değil. Onların durumu ve gidecekleri yer belli zaten. Benim sözüm; halâ kendini milliyetçi gibi görüp te, ömrü boyunca milletine bir toplu iğne kafası kadar faydası olmayanlara…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.