Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.41
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2401.3
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59508.24$

GÖR BAK KAZANACAKLAR

25 Ağustos 2023, Cuma 00:00

Ağustos’un 40 dereceyi bulan sıcağında Ak Parti tüm unsurlarıyla saha çalışması yapıyor. Esasen Ak Parti sahadan hiç çıkmadı, yazda da, kışta da.

Milletvekilleri, belediye başkanları, partinin il/ilçe yöneticileri şartlar ne olursa olsun, saha çalışması yapıyor.

Kurulduğu yıllarda saha çalışmalarını “ olmazsa olmazların” ilk sırasına koyan Ak Parti’nin bu anlayışı, kazanılan onlarca seçime karşı alt sıralara hiç düşmedi.

Siyaset sahada yapılıyor zahir.

Sahaya hakim olan parti, siyasette de başarılı oluyor.

Son 20 yılda Ak Parti daha çok bu sebepten bir başarıdan bir başka başarıya koşuyor.

Bunun son örneği Mayıs-2023 seçimlerinde görüldü.

Mayıs’ta yapılan seçimler, seçimin 6’lı Masa Kumpanyaları ile ya da sahayı boş bırakarak değil, sahayı kapatarak kazanıldığını gösterdi. 

Bu olayın tek tarafı seçimleri kazanarak iktidar olmak da değil salt, Ak Parti Türk siyasetini domine  etti aynı zamanda. Muhalefeti de çaresiz ve etkisizleştirdi.

Ak Parti’de hiç eksik edilmeyen saha çalışmaları iktidarın kapılarını açan sihirli anahtarlardan ilki olduğu gibi, muhalefetin günümüzde yok hükmünde  değerlendiriliyor olmasının da sebeplerinden birisi oldu.

Ağustos’un 40 dereceyi bulan sıcağında Ak Parti tüm unsurlarıyla bugün de sahada çalışıyor.

Hafta içinde siyasetin tecrübe deposu, bilge ismi milletvekili Tahir Akyürek Cihanbeyli’nin sokaklarındaydı. Halkla buluştu, kucaklaştı. Kurumları ziyaret etti, eksiklikleri not aldı. Cihanbeyli’de ve çevresinde şu zor günlerde partisiyle halk arasındaki gönül bağlarını güçlendirmeye çalıştı.

Uzun yıllar Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve milletvekilliği yapan, 65 yaşında bir siyasetçinin her fırsatta yazda/kışta saha çalışması yapıyor olması, partisi adına çok değerli olmalı.

Gene hafta içerisinde genç bir milletvekili olan Selman Özbayacı’nın da öğle sıcağının altında toplu iş yerlerinde saha çalışması yapması partisi adına çok değerli olmalı. 

Bizim sahada çalışırken gördüğümüz isimlerdi, bu isimler.

Ak Partiye mensup diğer milletvekilleri de başka bölgelerdeydi.

Öte yandan belediye başkanları şayet şehirde iseler günün bir bölümünde mutlaka sahaya çıkarak çalışıyorlar. Halkla bir araya gelerek kucaklaşıp, el sıkışıyorlar. Maksat halkın partiye teveccühünü sağlamak. Partiyle ilgisi olanlarında, partiyle olan gönül bağlarını güçlendirmek.

İl teşkilatları da şu yaz sıcağında saha çalışmaları yapıyor.

Türkiye genelendeki Ak Parti unsurları da her gün, her saat sahada görülüyor.

Mayıs zaferinden sonra  yeni hedef, 2024’ün Mart’ında yapılacak olan yerel seçimler.

Ak Parti elinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanlıklarının yanı sıra, başta İstanbul olmak üzere Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlıklarını da kazanmak istiyor. Yıllar içinde giderek ivme kazanan saha çalışmalarının tek sebebi kazanmak. Her seçimi kazanmak.

Türkiye’de yatırımları olan İstanbul bağlantılı bir iş adamı muhalefeti eleştirdikten sonra, bize “Gör bak Ak Parti İstanbul’u da kazanacak. Hatta İzmir’i bile kazanabilir” demişti. Ak Partilide değildi bu insan.

O iş adamının “Gör bak kazanacaklar” sözlerini hatırladık, yazıya başlarken.

Olur mu?

Olma ihtimali yüksek.

Konforlu mekanlarda, ayak oyunlarıyla kazanılan seçim görülmedi.

Seçim sahada kazanılıyor.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.