Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.35
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2392.4
  • BIST
    10263.8
  • BTC
    59300.3$

“GENE GENE KONYASPOR”

22 Kasım 2023, Çarşamba 00:01
Yerel basına uzun dönem hizmet eden Ali Rıdvan Bülbül’ün yazdığı “Gene gene Konyaspor” başlıklı yazıları, nedendir bilmem ama bizim dikkatimizi hiç çekmezdi.
O yazıları kolay yazılmış yazılar olarak görür ve “basit” nitelendirmesinde bulunduğum zamanlar bile olurdu. Rıdvan Bülbül spor muhabirliği ve spor yazarlığı yapan birisi değildi ama Konyaspor’u, “Gene Konyaspor” işlerin bir şekilde yola girmediğini görünce de “Gene gene Konyaspor” başlıkları altında kaleme alırdı.
Yönetimde yaşanan krizler ve takımın aldığı kötü sonuçlar gazeteci olarak Rıdvan Bülbül’ Bülbül’ü  enterese  eder ve Konyaspor’u yazı alanı olmadığı halde yazmaya zorlardı. O yazıları görünce 15 yıla yakın aynı gazetede yazı yazdığımız rahmetliye “Abi galiba bugün gene yazı yazacak konu bulamadın da Konyaspor’u yazmak zorunda kaldın” diye, takıldığımız anlar olurdu arkadaşlarımızla birlikte. Hoş ve hoşgörülü bir insandı Rıdvan abi aldırmaz ve güler geçerdi.
BUGÜN “GENE GENE KONYASPOR”
Konyaspor’un yönetim marifetiyle krize düşürüldüğü sezonda  “Gene gene Konyaspor” aklımıza düştü ister istemez. Spor yazarı değiliz. Bu iş bizim alanımız değil. Yerelde bu işi görsel ve yazılı basında  çok iyi yapan ve yazan arkadaşlar var. Lakin Konyaspor’un yeteri kadar açık olmayan saiklerle krize sürüklendiği ve bunun sportif sonuçlara yansıdığı da görülüyor. Görünen köy, karşıda duruyor.
Konyaspor’da bugün yönetim krizi yaşanıyor. Konyaspor’un başkanlığına kimsede talip olmak istemiyor. Takımda kötü sonuçlar alıyor. Neden acaba? Yoksa içinden çıkılmaz bir durum mu var ortada? Bilinen finansal krizleri besleyen, başka sorunlar mı söz konusu? Yani anlayacağınız günümüzde de “Gene gene Konyaspor”
EFSANE BAŞKAN EŞREF EŞREFOĞLU
Konyaspor’un tarihinde çok sayıda başkan görev yaptı. O başkanlardan biriside bizim ilk gençlik yıllarımızda Konyaspor’un başkanlığı yapan Eşref Eşrefoğlu’luydu. Eşrefoğlu Hükümet Meydanı’nda dar bir sokağın içinde  o yıllarda  mutfaklara yeni yeni girmeye başlayan Aygaz ocaklarının bayisiydi. Tüp ve beyaz eşya ticaretiyle iştigal ederdi. Kendisi aileden varlıklı ve şehrin gayrimenkul zenginlerinden olan bir insandı.
Eşref Eşrefoğlu Konyaspor’un için çok para harcadı. Takımı kendi parasıyla deplasmanlara götürür ve takıma kendi parasıyla oyuncular bile alırdı. Nalçacı girişinde yıkılan Belediye Sarayının arsası onundu. O arsayı dönemin belediye başkanı Mehmet Keçeciler’e, yeni belediye binası yapılmak şartıyla “su fiyatı”na, sembolik bir rakam karşılığında da satmıştı.
Eşrefoğlu kadar olmasa da, başka başkanlarda vardı takımın imkanlarının üstüne kendi imkanlarıyla katkı sağlayan.    

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.