Konya
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2400.3
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    61495.99$

GAZZE’NİN KİMLİK MÜCADELESİ

20 Aralık 2023, Çarşamba 00:01
Özden gelen bir ruh mücadelesidir. Ümmet olma bilincine inanan ve yüreğiyle destekleyen bir teyakkuzun diriliş destanıdır. Ruhlarını Allah’a adayanların, bir kurtuluşa, bir nefsi mücadeleye ve ümmete inanmanın muştusuyla gönlündeki kirleri söküp atan serdengeçtilerin var oluş yok oluş mücadelesidir. Tıpkı Bedir de müşriklere karşı sayıca az olmalarına rağmen babanın evladıyla, evladın babası ve yakın akrabasıyla giriştikleri hak ve batıl mücadelesidir. Gazze aynı zamanda yüreğimizi yedi düvele karşı ortaya koyduğumuz Çanakkale ruhunun şairin dizelerinde bedrin aslanları böyle şanlı idi dedirten mısralarındaki manasıyla insana duruş ve kimlik kazandıran asil bir hareket, gönülden bir teslimiyettir.
İnsan olamayanlara insanlık dersi veren, çakma teori ve izm’lerle halkı kandırmaya çalışıp aldatanlara medeni olmayı öngören, bir avuç inanmış şahsiyetin her türlü zorluğa göğüs veren ve ölümü göze alan şecaat sahibi yiğitlerin maddi yokluğu düşünmeden manevi ruh ve donanımla ayakta kaldıkları ve bütün şer güçlere karşı duruş gösterdikleri ve devlet olma yolunda Medine ruhuyla hareket ettikleri nebevi bir sabır duruşudur Gazze’nin mücadelesi.
Gazze tek başına, kendi coğrafyalarında halkının Müslüman olmasını göz ardı edip menfaatleri için batılın peşinde oyuncak olan sözde makam ve mevki sahibi Kralların, Emirlerin, Beylerin, Prenslerin sinik algısız şahsiyetsiz kimliksiz duruşlarına karşı İslami bir safın tarafında temiz yüreklilikle müdafaa ederek, aciz yönetim sahibi kimliksizlere karşı da gösterdikleri direniş mesajı ve dayanma ruhudur. Gazze batılın karşısında filizlenen taze bir gül, insana insanca hareket etmeyi öğreten ve aldatanlara karşı çekilen bir pusattır.
Gazze’nin mücadelesi ruhunu toprağa kazıyarak dökülen kanlarında burası benim vatanım burası İslam’ın beldesi diyerek o topraklarda gül kokusu yayılmasına ulaşılmak istenen asil ve mübarek bir hedeftir.
Gazze bir avuç inanmış insanın tevhidin çizgisinde ve sünnetullah ışığında İslam güneşinin tekrar bu coğrafyaya doğması için verdikleri hayat memat mücadelesidir. Gazze peygamberin izinde gidilen kutlu bir yürüyüştür.
Gazze İslam dünyasında kimin dost kimin de münafık olduğunu, batılın çizgisinde olduğunu ortaya koyan gerçek bir direniş hareketidir.
Gazze küçük çocukların ve sabilerin meleklerle birlikte gökyüzüne kanatlanıp uçtuğu ruhani bir hadisedir.
Gazze sahte batı ve onun yandaşlarının sözde dostluk hümanizma kardeşlik eşitlik adalet gibi kavramlarla şirin gözükmeye çalıştıkları, kendilerinden olmayanlara karşı insan gözüyle bakmadıkları ve yaşama hakkı tanımadıkları yalanlarına ve iki yüzlüklerine karşı atılan gerçek bir İslam tokadıdır.
Gazze batının iç karartan sahtekâr aydınlanmacı ve dayatmacı görüşüne karşı, duruş ve İslami kimliğin ve medeni davranmanın nasıl olması gerektiğini haykırarak yüzlerine vuran ve dünyayı karanlığa mahkûm etmek isteyen nursuzlara karşı bir nebzede olsa insan olmaları gerektiğini hatırlatan asil bir harekettir.
Gazze kafasını kuma sokmuş ürkek ve korkak hatta sinik Müslümanlarında uyanması gerektiğini hatırlatan esaslı bir duruştur.
Gazze şehitlerin meleklerle birlikte gökyüzünde gül kokusu saçarak birlikte uçuştukları bir şehadet mertebesidir.
Gazze serdengeçtilerin teslimiyet sabır ve Allah’a olan bağlılıklarının ihlas ve samimi destanıdır.
Gazze gerçek kurtuluş ve aydınlanmanın ancak İslam’ın ışığında nurlu yol alacağını tüm dünyaya ve gönüllere haykıran ve ölümü güzelleştiren örnek bir ölümsüzlük destandır.
Gazze ölüme koşarak gidenlerin, canını Allah yoluna adayanların, kutsalı korumak için candan ve serden hiç korkmadan ve çekinmeden geçenlerin haklı mücadelesidir.
Gazze demek İslami kimlik ve duruş sahibi olmak demektir.
Gazze haçlı ruhuyla hareket eden batıl ve onun şerbetçilerine karşı verilen, zalimin zulmüne asil duruşuyla ve ruhuyla direnen, ölümün cennet yolculuğu demek olduğunu herkese hatırlatan, hakkın hâkimiyetini üstün kılmak için canını ortaya koyan bir avuç mücahidin, gönüllere dokunan zarafetidir.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.