Konya
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2402.4
  • BIST
    10322.53
  • BTC
    63906.62$

Gar gış gıyamet…

12 Mart 2022, Cumartesi 08:35

Bu yıl Konya’ya iyi kar yağdı. Çekilen kaybolup giden yer altı suları eski seviyesine gelmek üzere. Barajlar, göletler ve göllerde dolar ise, değmeyin Konyalının keyfine…

Konyalının keyfine diyecek yok diyorum. Sabah evinden çıkarken, sosyal medya hesaplarından yine mi kar Konya derdin ne senin diyenlerden bahsetmiyorum.  Gece boyu durmaksızın kar yağmış tipi oluşmuş sabah sıcacık arabasıyla trafiğe çıkmış belediye yolları niye açmadın diye isyan edenlerden bahsetmiyorum. Bunların Konyalı olmadığını Akdeniz ya da Ege bölgesinden gelmiş Konya’da yaşamak zorunda olanlar olduğunu düşünüyorum.

Öncelikle kar yağışına şükürleri yok bu insanların. Geçen yıllarda kar yağmamış, yağmur yağmamış, kıtlığın eşinden dönülmüş ama bunu bile unutmuş olanların varlığını görmek ve bilmek beni derinden üzüyor. Tüm dünya kuraklıktan pençeleşirken gıda stoklarken yağışların olmaması konusunda üzüntülerini dile getirirken, kendini bilmek üç beş kişi kar yağışına tepki gösteriyor.

Üzülüyorum ve size gülüyorum. Hakikaten nasıl bir düşünceye sahipsiniz anlamış değilim. Yılın her günü şiddetli kar yağsa, yollar kapansa sizi anlarım. Bir süre sonra insanlar bu durumdan bıkar ve tepki gösterir. Nasıl yazın her gün sıcak diye isyan ediyorum onun gibi bir şey bu…

Bu durum sadece Konya için geçerli değil. İstanbul için de geçerli. Nasıl bir zihniyet ve düşünce, kar yağdı belediye yolları açamadı mahsur kaldık her yer buz diye isyan edebilir ki?

5 saatte yağması gereken kar İstanbul’a bir saatte yağdı be vicdansızlar. Gece boyu hiç durmadan Konya’ya kar yağdı tipi oldu. Hangi Belediye buna yetişebilir?

Ya da hangi insan kar altında saatlerce bekleyebilir? Bekleyemeyenlere ne diyelim! Kar yağışında kar altında bile bekleyemedi mi diyelim yani bu normal mi?

Bir iş yaparken işi yetiştiremediği zaman kime isyan ediyorsun? Kendine mi? Hayır! İsyan yok. Kendi rezilliği işi yetiştiremedi. Kendi hayatını bile kolaylaştıramazken belediyelerin hayatını kolaylaştıramadığını mı görüyorsun. Bu isyanı yapanların bir çoğu belki de kendi içlerinde beceriksiz, yetersiz insanlar olabilir mi?

Açıklarını belediyelere tepki göstererek mi kapatmak istiyorlar.

Sağlıcakla bereketli kalın…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.