Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.35
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2392.4
  • BIST
    10263.8
  • BTC
    59300.3$

FİYATLARDA İNDİRİM

15 Ağustos 2022, Pazartesi 00:22

Gıda ürünlerindeki pahalılığa çözüm arayışları devam ediyor.

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat devrede. Erdoğan, ilk olarak Tarım Kredi Marketlere indirim talimatı verdi. Ardından da öteki zincir marketlerin kendilerini buna göre ayarlamasını istedi.

Tarım Kredi Kooperatifleri talimatın gereğini anında yerine getirerek, 30-40 üründe süratli bir şekilde indirime gidileceğini kamuoyuna açıkladı.  Zaten Cumhurbaşkanı da “40 ürün” demişti. Bu ürünler arasında en temel ihtiyaç ürünleri bulunuyor. O ürünler bir evin mutfağında mutlaka bulunması gereken ürünler anlayacağınız.

Tarım Kredi Marketlerde indirime gidilen ürünler arasında kırmızı et ürünleri de bulunuyor. Tarım Bakanı Vahit Kirişçi koyun-kuzu et fiyatlarında yüzde 25, büyükbaş et fiyatlarında da yüzde 30-35 arasında indirime gidildiğini açıkladı. Bakanın bir iyi haberi de Et Süt Kurumu ürünlerinin, Tarım Marketlerinin kasap reyonlarında bundan böyle” Et Süt Kurumu” tabelası altında satışa arz edilmesiyle ilgiliydi.

Türkiye’de Tarım Kredi Market sayısı bin 400’e yükseldi.

Konya merkezde de 16 Tarım Kredi Marketi bulunuyor. İlçelerimizde de bu marketlerden var.

Bu marketlerin her birinin kendi bölgesinde daha geniş anlamda da piyasalardaki fiyat artışları karşısında fren görevi yaptığı rahatlıkla söylenebilir. Buna fren ve regüle demek daha doğru olacaktır. İkisi bir arada ve aynı anda. Ya değilse ne olurda gıda piyasalarının hali? Ne olurdu bu milletin hali? Tarım Kredi Marketlere bu açıdan bakıldığında insanlar için ne kadar önemli ve gerekli olduğu çok daha iyi görülecektir. Tarım Kredi Kooperatifi iyi ki marketçilik sektörüne girmiş.

Bu arada Tarım Kredi Market sayısı yeterli mi?

Yeterli olduğu söylenemez.

Yılın başında Sayın Cumhurbaşkanı market sayısının artırılması gerektiğini söylemişti.

Artırıldı da ama görüldüğü üzere gene de yetmiyor. Dolayısıyla sayının artırılması gerekiyor. Ayrıca bu icraatın devletin serbest piyasalara müdahalesi şeklinde de değerlendirilmemesi gerekiyor. Önemli olan vatandaş. Vatandaşın gıdadaki yükünü hafifletmek.

Gelinen noktada Tarım Kredi Marketin “indirin” mesajı aldığı gayet net.

Bu günden itibaren 40 civarında temel gıda ürünü bu marketlerde indirimli satılacak.

Bir de diğer zincir marketlerin tutumuna bakmak gerekiyor. Öyle ya Sayın Cumhurbaşkanı Tarım Kredi Marketlere indirim talimatı verirken “Bazı zincir marketlerde buna göre kendilerini ayarlasın” demişti.

Bazı zincir marketler..

Günün her saatinde onlarca insanın alış veriş yaptığı marketler.

A-101,

BİM,

ŞOK,

MİGROS,

Sonra şehirlerde onlarca şubesi bulunan yerel marketler.

Onlar indirim mesajını aldılar mı?

Aldılarsa gereğini yaptılar mı?

Haber yok.

Bilen yok.

Her türlü ihtiyaç ürününde ama özellikle de gıda ürünlerindeki pahalılık karşısında çözüm arayışına bütün taraflar ortak olmalı ve sorumluluk almalı.

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.