Konya
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2410.9
  • BIST
    10267.09
  • BTC
    63311.84$

Fiyatlar Çıldırmış!

17 Aralık 2022, Cumartesi 00:48

Eskiden yaz aylarında bedavaya yakın fiyatlara sweatshirt alırken şimdi en kötü sweatler 250’den başlıyor. İnsanların ortalama 1 günlük kazancını 1 parça dandik kıyafete vermesi çıldırılacak bir durum. Son zamanlarda mont, pantolon ve hatta t-shirt almak dahi çok zor bir hale geldi.

Uyduruk ve kalitesiz t-shirtler bile altmış liradan başlayan fiyatlara satılıyor. Malum önümüz kış ve mont alışverişi sezonu başladı. Mont fiyatları ekstra olarak pahalı. Bulabildiğim en ucuz mont 300 lira civarı ve asla o paraya değmez. İyi bir mont almak istersen de en az 500 lirayı gözden çıkaracaksın, ki o da iyimser bir bakış açısıyla öyle. Keza pantolon fiyatları da oldukça yüksek. İyi bir pantolon almak istiyorsanız 120 lira civarı bir para vermeniz gerekiyor, ki yine bu da asgari tutar.

En temel ihtiyaçlardan biri olan giyim böylesine pahalıyken sinemaya, tiyatroya veya konsere gitmek gibi kültürel etkinlikleri yapabilmek çok daha zor hale geliyor. Çarşı pazara yansıyan fiyat ise bu oranların neredeyse iki katı. Buna bir de pazar ile market ürün fiyatları arasındaki fark eklenince marketten alışveriş yapan tüketiciler açısından durum daha da zorlaşıyor.

Her gün değişen fiyatlarla uğraşmak tüketicinin de canını sıkıyor. Küresel bir sorun haline gelen pahalılık her kesimi etkisi altına almış durumda. Çocuk büyütmek bile zahmetli bir iş oldu. Mama fiyatları ve bez fiyatları bunun üzerine çocuk giyiminin de pahalı olması ebeveynlerin zorluk çekmesine neden oluyor. Hal böyle olunca da bebeklikten itibaren her kesimin ihtiyaçları arttıkça insanlar alternatif yollara başvuruyor. Son zamanlarda ikinci el ürünlere rağbet artmış durumda. Giyimden, ev eşyasına kadar birçok üründe ikinci el tercihler daha cazip gelmeye başladı. Herkes gerektikçe alışveriş yapıp öncelik verdikleri ürünlere yöneliyor.

Tam anlamıyla fiyatlar çıldırmış! Sosyal medyalarda, haber sitelerinde de en çok karşıma çıkan bu konuya yazımda değinmek istedim. Zam değildir o fiyat güncellemesidir. Zam olsa duramazsın. Ne diyelim izahı olmayan şeylerin mizahı olur…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.