Konya
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2395.4
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    61481.42$

EN KIYMETLİ MESLEK?

24 Kasım 2022, Perşembe 00:00

Herkesin kendi işi kendisi için kıymetlidir. Birde sevdiği bir işi yapıyorsa keyfide yerindedir. Allak daha ziyade etsin, ömür boyu mutlu mesut yaşasın.

Günümüzde pek gözde olan meslekler hangileri derseniz hemen doktor mühendis diye saymaya başlarız. Hatta kız annelerinin “benim kızımı ne doktorlar ne mühendisler istedi de vermedim” diye hava attıkları da olur. Tabii zengin iş adamları, üst rütbeli subaylarda revaçtadır.

Öyle veya böyle insanın çocukluk döneminden sonra 5-25 yaşları arasında genellikle ilk, orta, lise ve yükseköğretim çağlarındaki çabası hayatta bir meslek sahibi olmaktır. Her ne kadar herkes hayalindeki mesleğe ulaşamasa da sonunda bir işin ucundan tutulur.

Diyelim ki doktor oldunuz hem de uzman doktor. Düşünün bakalım: size tıp fakültesini kazanacak kadar eğitimi kim verdi?  Özellikle fizik, kimya, biyoloji derslerindeki başarınızı kime borçlusunuz? Yükseköğretimde tıp eğitimini kimden aldınız uzmanlık tecrübelerini kimlerden edindiniz?

Mühendisler, mühendislik fakültelerini kazanabilmek için başta güçlü bir matematik bilgisini kimden aldınız? Mühendislik dallarındaki bilginizi yükseköğretimde kimler verdi? Uygulamaları yaparken kimlerden yardım aldınız?

Genellikle ailesi iş adamı olanların evlatlarının özellikle tercih ettikleri işletme, ekonomi, ticaret okuyanlar sizler minimum masrafla maksimum iş yapma süreçlerini, büyük büyük holdingleri yönetme sanatını kimlerden öğrendiniz?

Bugün ülkeyi idare eden siyasetçileri yetiştirenler, onların iyi ya da kötü idaresinde birazda olsa sorumluluk payı olanlar kimlerdir?

Diyelim ki yükseköğretime gidemediniz. Belli bir sanat dalında, belli bir ticaret alanında erken yaşta meslek edinmek istediniz. Örneğin terzi, berber, aşçı ya da ayakkabıcı olmak istediniz, sizlere bu mesleği kimler öğretiyor? Onlara bunu kimler öğretmiş?

Bırakın meslek edinmeyi, aklınız erdikten itibaren size yürümeyi, konuşmayı, yemek yemeği, temizlik kültürünü, gelenek ve göreneklerimizi, yaşamın güçlükleriyle baş etmeyi ailemizde öğreten kimler?

Benim için tüm bunları öğretenlerin genel adıdır ÖĞRETMEN. En kıymetli meslektir ÖĞRETMENLİK.

Öğrenmenin yaşı olmadığına göre doğumdan ölüme kadar hayatımıza dokunan, yön veren kıymetli insanların genel adıdır ÖĞRETMENLİK.

Bizlere doğruyu yanlışı öğreten ana ve babamız bizlerin ilk öğretmenleridir. İlk, orta ve yükseköğretimdeki hocalarımızdır öğretmenlerimizdir. Meslek öğrendiğimiz ustalarımızdır öğretmenlerimiz. Mutlaka Milli Eğitim alanında olmasına gerek yok. Kendilerinden bir şeyler öğrendiklerimizdir, bizim öğretmenlerimizdir. Allah hepsinden razı olsun.

Hz. Ali (r.a) Efendimizin söylediği “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” sözünde olduğu gibi Onları bir gün değil bir ömür boyu ansak haklarını ödeyemeyiz. Hala daha ilkokuldan yükseköğretime kadar geçen süreçte bana bir kelime öğreten öğretmenlerimi unutmuş değilim. Vefat edenlere Allahtan rahmet, kalanlara sağlıklı ve hayırlı bir ömür diliyorum.

24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere aramızdan ayrılan tüm öğretmenlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyor, hayatta olanlara sağlıklı ve hayırlı ömürler dileğiyle hepsinin ellerinden öpüyorum. Öğretmenler gününüz kutlu olsun. Kalın sağlıcakla.

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.