Konya
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2406.1
  • BIST
    10290.22
  • BTC
    63672.17$

Dün, bugün ve yarın!

02 Şubat 2023, Perşembe 00:00

30 yıldır önce ülkeyi yönetenlerin halen ülke yönetiminde olduklarını görmek çok ilginç geliyor. Dün onlar vardı, bugün onlar var, yarında onlar var olacak! İlginç değil mi? Sanki ülke de başka zeki insan yokmuş gibi hep aynı isimler tarafından yönetiliyor.

100’üncü yılında ülkenin yüz yıllık geleceğini hazırladık diyen bir siyasi görüşte göremiyoruz. Kendi ülkesinin yüz yılını planlayan ve dünyanın geleceğini dizayn eden bir üst akıl Türkiye’de neden yok? Mevzu derin! Belki de var! Ama biz bilmiyoruz. Televizyon ekranlarına çıkan sözde aydınlar, bugünün getirdiklerini konuşuyor. Gelecekle ilgili bir planları yok. Sadece yorum yapıyorlar. Ne tesadüf ki, hepsi her konuda bilgi sahibi akil insan olduklarının kanıtı gibi özgüvenle konuşuyorlar ya, sormayın gitsin…

Ne zaman emekli olurum diye sor ona bile bir cevapları var. Ekonomi ne olur diye sor ona da cevapları var. Var da var! Her konu hakkında bilgi sahibi olan bu akil insanların siyaset yapma gibi bir gayretleri de yok zaten. Hani kendimizi bilgilerimizi gösterelim de ülkenin yönetimine talip olalım da demiyorlar. Zaten verseniz de milletvekili olmazlar. Daha rahatlar oturdukları yerden ahkam kesiyorlar. Kessinler kessinler de adap sınırları içerisinde kessinler. Bazen öyle abartıyorlar ki, kendilerini izlediklerinde utanıyorlar mı acaba?

Utansalar bir sonraki televizyon programına çıkmazlardı diye düşünüyorum. Neyse bu ülke böyle gelmiş böyle gider demek yerine gençliğin kendini yetiştirip bugün aydınım diyen insanların yerini alıp, daha akıllı dinlenebilir yorumlar yapıp, gelecek ile ilgili planlarını anlatabilecekleri inancı ile yaşamaya devam edelim.

Bu televizyon programlarını yapanlara da söylemek gerekir. Daha akıllı insanlar bulup konuşturun. Üniversitelerde o kadar çok insan var ki, hakikaten bilim insanı. Konularında çok iyiler…

Seçimler yaklaşıyor. 90 gün gibi bir zaman kaldı. Bakalım kimler hangi siyasi partilerin peşine takılıp aday adayı olacak. O kadar çok aday adayı olacak isim duyuyorum ki, sormayın gitsin. Hiç akıla gelmeyen geçmişte siyaset ile ilgisi olmayan, Konya’yı kimlerin yönettiği fikrine bile sahip olmayan, sorsanız belki de Konya’nın kaç ilçesi var diye cevap bile almakta zorlanacağınız isimler.

Hepsi kendini hazırlıyor, sosyal medya hesaplarını temizlemeye başladılar. Geçmişteki bazı paylaşımlarını silenleri bile gördük.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.