Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    34.79
  • ALTIN
    2394.2
  • BIST
    10232.85
  • BTC
    59425.85$

DOSTLUK ZAMANI

04 Ağustos 2023, Cuma 00:01

Meram Belediyesi tarafından hayata geçirilen Down Sendromlu Bireysel Yaşam Merkezi sıra dışı belediye hizmetleri arasında en anlamlı olanı, olmalı.

Baktığınız ve üzerinde birazda düşündüğünüz zaman, çok sıra dışı bir hizmet olduğunu görüyorsunuz hakikaten.

Böyle hizmetleri yapan hangi belediye olursa ve hangi kurum olursa olsun, toplumun ayakta alkışlaması gerektiğini düşünüyor insan.

Meram Belediyesinin akıl edip öncülük ettiği söz konusu projenin paydaşları  Necmettin Erbakan Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü. Olayın bir tarafında üniversite ve milli eğitimin olması projenin sağlam ayaklar üzerinde oturduğunu ve maksada değerli katkılarının olacağını göstermesi bakımından çok önemli.

Down Sendromu genetik düzensizliği sonucu ortaya çıkan, genetik farklılık gösteren bir durumdur. Kurulan yaşam merkezleri farklılıkları bulunan bu kişileri en iyi şekilde eğiterek, hayatlarını kolaylaştırmaya çalışıyor. Meram Belediyesinin öncülük ettiği Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi de böyle bir merkezdir.

Şehirde toplum hayatında fazla görülmedikleri halde, Down Sendromlu birey sayısının binleri geçtiği biliniyor. Bireysel Yaşam Destek Merkezinin kurulması bu bakımdan çok önemli bir hizmet. Merkezde  özel bireyler fiziksel, zihinsel ,algılama ve sosyal gelişim alanlarında bireysel özellikleri imkan verdiği ölçülerde eğitiliyor.

Meram Belediyesinin down Sendromlu Merkezinde sınıflar oluşturulmuş bu maksatla.

6 Bireysel Eğitim Sınıfı ve 2 grup eğitim sınıfı şeklinde.

Bireysel sınıflardaki eğitim haftada 240 saat, grup sınıflarda da haftalık eğitim 192 saat olarak belirlenmiş. Spor atölyeleri, fizik tedavi ve konaklama alanlarının bulunduğu merkezde eğitimler alanında uzman olan kişiler tarafından verilecek.

Maksat ne?

Biliyor olmalısınız ama bizde söylemiş olalım.

Maksat: Down Sendromlu bireyleri mümkün olduğu kadar sağlıklı bir şekilde hayatın içine almak ve hayata karşı mücadeleye hazırlamak.

Merkezine insana alan hizmet, Down Sendromlu Bireysel Yaşam Destek Merkezi.

Teması da dostluk zamanı ayrıca.

Bu da çok güzel ve arzu edilen bir durum.

Merkeze katkı sağlayanları yineleyelim, toplum ayakta alkışlamalı.

Tebrikler, kurulan merkeze ve dostluk zamanına el verenler.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.