Konya
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.28
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2403.2
  • BIST
    10322.64
  • BTC
    62841.75$

Dost aramayın!

03 Eylül 2022, Cumartesi 00:00

İnsan arandıkça, hatırı soruldukça mutlu olur. Dostlarının varlığı güç verir. (Dostlarının) diyorum çünkü gerçek dostlukların kalmadığını düşünüyorum. Çıkarsız, menfaatsiz, beklentisiz bir dostluk bulmak zorlaştı.

Dost olmak için yaklaştıkların bile senden kaçar oldu. Sana dost olmak için gelenlerden de sen kaçar oldun. Geçmişteki acı tecrübeler mi acaba bizleri dostsuz bırakıyor. Hani geçmişte, dostum dediklerinden kazık yemiş ve bu yediğin kazıklar mı bugün seni dostsuz bırakıyor.

Belki yılların verdiği yorgunluk bizleri yalnızlaştırıyor! Yalnızlık aslında çok da kötü bir şey değil. Konuşmak istediğinde aynanın karşısına otur kendinle konuş. Kavga et, tartış ve sonunda senin istediğin oluyor. Kiminle konuşursan konuş fikir ayrılığı yaşadığı gerçeği ortada iken bu durumda kazanan sen oluyorsun.

“Pire için yorganı yakar” diye bir ata sözü vardı. Pire için yorgan mı yakılır denir. Evet yakılır. Bir pireden kurtulmak için ocağını kurutmak gerekir. Bu için yorgan da yakılır, yatak döşekte…

Şimdi gelelim var sayılan günümüz dostluklarına. Gençler arasındaki biz dostuz söylentisinin ne kadar gerçekçi olduğuna…

Çok samimi ve ayrılmaz dedikleri arkadaş veya dostlukları bir süre sonra bitiyor. Hemen yeni bir dost ve arkadaş edinmenin peşine düşüyorlar. Aslında yeni dost veya arkadaşlıklarının da biteceğini kestiremiyorlar. Bu nedenle gelecekte onların da dost ve arkadaşsız kalacağını düşünüyorum. Onlara şimdiden söylemek gerekir. Gerçek dost kendiniz. Kendinizle barışık olun. Kimseyle dost olmak için çaba sarf etmeyin.

Dost arayanlar size gelsin. Dost gibi görünün ve kendi bildiklerinizi okumaya devam edin. İki yüzlülük de denebilir ama, gerçek bu maalesef…

Ümit Yaşar Oğuzcan’ın sahibini arayan mektuplar kitabını okumanızı tavsiye ederim. İçinizden geçirdiklerinizi yıllar önce kaleme almış. Kopyala yapıştır. Aynı seni anlatıyor. Senden bahsetmiş. Senin hikayeni belki de sen dünyaya gelmeden yazmış.

Buradan çıkan sonuca göre, bugün senin yaşadıklarını yıllar önce başkaları da yaşamış. Yaşadıkların sana özel değil. Senin dünyan da değil. Başkaları da aynı çabaları gösteriyor. Herkes kendi dertlerini en büyüğü sanıyor. Oysa senin derdinden daha büyük dertleri olanlar var.

Sağlıkla kalın…

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.