Konya
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.25
  • EURO
    34.70
  • ALTIN
    2400.9
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    62553.9$

DEVA PARTİSİ İL BAŞKANI İLE SOHBET

14 Ekim 2020, Çarşamba 08:49

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan hafta sonu Güneydoğu ve Doğu illerindeydi.

Babacan; partisinin Diyarbakır, Batman ve Bitlis İl kongrelerine katıldı.Sonra Van’ı ziyaret ederek burada halkla bir araya geldi. Kendisi daha önce de partisinin Çorum il kongresine katılmıştı. Gördüğümüz kadarıya Deva Partisi sahada ve halkın içinde.

Pazartesi günü Deva Partisinin il başkanı Dr.Seyit Karaca’yıfarklı bir konu için aramıştım.

Karaca, 25 yıllık arkadaşımız.

Kendisi kamuoyunun ve STK’ların yakından tanıdığı düzgün bir insan.

Telefonda “Ne yapıyorsunuz?” diye, sordum.

Hafta sonu Diyarbakır ve Batman’da genel başkanları Ali Babacan’la beraberlermiş.

Başkanın bu açıklamasından sonra konu değişti..

Deva Partisi il başkanı Dr. Seyit Karaca  Diyarbakır ve Batman’ı ziyaret sebeplerini şöyle açıkladı..

 “Genel başkanımızla beraber partimizin Diyarbakır ve Batman il kongrelerine katıldık.. Ayrıca benim Batman’a özel bir ilgi ve sevgim var. Doktor olduktan sonra mecburi hizmetimi Batman’da yaptım. Batman benim ilk görev yerim. Bu şehirde 18 ay yaşadım. Arkadaşlıklarım,dostluklarım oldu. Halen Batman’da görüştüğümüz, konuştuğumuz dostlarım var. Genel başkanımız Ali beyin yanında olmak da çok önemliydi.”

Konu değişip sohbete siyaset karışınca Dr.Seyit Karaca’ya sordum.

-Diyarbakır ve Batman’da  partinize ilgi nasıl?

Cevap: Çok iyi. Ali beyin gelmesini merakla bekleyen insanlar, genel başkanımızın  yaptığı konuşmaları da büyük bir heyecan içinde dinledi. Yöre halkı Ak Parti politikalarını artık beğenmiyor ve eleştiriyor. Mesela, 2001-2002’ deki söylemleri ile bölge halkını sevindirmiş ve rahatlatmıştı. Halk o gün yaşanan sorunların çözüleceğine inandırılmıştı. Anlayacağınız pozitif bir ortam yaratılmıştı. Ak Partide bölgede ciddi bir teveccüh kazanmıştı. Fakat  bu süreç fazla sürmedi. Ak Partinin bölge ile ilgili politikaları sık aralıklarla değişti. Yaşanan sorunlar çözülmedi. Sonra Çözüm Sürecide yanlış yönetildi.Bütün bu yaşananlardan sonra iktidar partisine karşı halkta güvensizlik meydana geldi.Bölgedeki insanlarla konuştuğunuz zaman bunu görüyor ve anlıyorsunuz..

Dr.Seyit Karaca’nın söylediklerine göre..

Doğu ve Güneydoğu halkı Ak Partinin, Milliyetçi Hareket Partisi ile ittifakından son derece rahatsızmış...Bu rahatsızlığın ne kadar büyük ve önemli olduğu da yapılacak olan ilk seçimlerde kendisini gösterecekmiş..Çünkü Çözüm Sürecinde HDP ile aynı masada oturan Ak Partinin, bugün MHP ile aynı masada oturması kabul edilemiyormuş.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın şüphesiz ki ekonomi ile ilgili açıklama ve  değerlendirmeleride dikkatle takip ediliyor. Hatta en çok da bu konudaki çözüm önerilerine umut bağlanmış durumda.

Dr.Seyit Karaca’nın söylediğine göre Babacan partisinin Çorum il kongresinde yaptığı konuşmada; “Ortadirek yok oluyor. Adalet, eğitim,hukuk,insan hakları yok oluyor” demiş. Aynı konuşmada dış politikada yapılan yanlışları anlatmış. Babacan, bu konudaki açıklama ve eleştirilerini yaparken salonda bulunanlar en fazla “Ortadirek yok oluyor” sözlerini ayakta alkışlamış.

Çorum il kongresinde yaptığı konuşmada ise Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan; “İç borçlanma  ve dış borçlanma son yıllarda dövizle yapılıyor “ dedikten sonra, kendisinin bakanlığı döneminde Hazine bürokratlarından olan  şimdilerde ise Deva Partisinde siyaset yapan arkadaşına dönüp  “Biz dövizle iç borlanmayı ne zaman kaldırmıştık?” diye sorunca , eski  hazineci “2011 yılı” diye cevap vermiş ve salonda alkış tufanı kopmuş.

Sonuç: Ali Babacan kendi alanıyla ilgili konularda yaptığı konuşma ve değerlendirmelerle son zamanlarda  ilgi görmeye başladı. Çünkü, sorun daha çok orda kümelenmiş vaziyette. Yani ekmek ve iş. Yani insanların ihtiyacını karşılayabilmeleri. Çöplerden ekmek, yiyecek, giyecek toplayarak hayatta kalmaya çalışan,iş bulursa asgargi ücrete razı olan ve milyonlarca işsiz  olan  bir ülkede tabiki öncelik ekmek ve iş olacak.

Deva Partisi başta olmak üzere muhalefet partileri, Ak Partiyi işte tam da burdan vurmaya çalışıyor.Günün sonunda  piyasa değeri yükselen İyi Parti hem Ak Parti hem de MHP’ye sandıkta zayiat verdirecek gibi duruyor. Öte yandan ekonomi ağırlıklı söylemleri ile Deva Partisi, farklı konulardaki söylemleri ile Gelecek Partisi sandıkta Ak Partiye zayiat verdirecek gibi duruyor. Seçime doğru başka siyasi tavırlarında bu partilere eklenmesi ile vaziyet tahminlerin ötesine geçebilir gibi görünüyor.

Öte yandan..

Toplum hayatının her alanında gözle görülen, elle tutulan somut sıkıntılar söz konusu. Dolasıyla bu konularda yapılan uyarı ve eleştiriler de oluyor.

Ama ekonomi her dönem olduğu gibi bu dönemde de ilk sırada ve listenin başında.

Yani para.

Yani iş ve ekmek.

Sonra halkın vicdanını yaralayan,  kanatan ve onarımı gün geçtikce zorlaşan  ne yazık ki  hızla da artan olumsuzluklar.  Çok yere bakmaya  gerek yok. TV ekranlarındaki programlara, haberlere ve dizilere dikkatle bakmanız halinde her şeyi orda göreceksiniz.

Deva Partisi il başkanı Dr.Seyit Karaca’yı  yazıyla ilgisi olmayan bir konuda aramıştık.Sonunda bu  yazı çıktı ortaya.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.