Konya
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.25
  • EURO
    34.69
  • ALTIN
    2400.0
  • BIST
    10257.72
  • BTC
    62252.98$

DEVA PARTİSİ İL BAŞKANI

26 Haziran 2020, Cuma 08:58

Salı günü öğleden sonraydı.

Deva Partisinin İl Başkanının saatler içinde açıklanacağının haberi geldi.

Deva Partisi ile şehir merkezinde ilgilinen fazla kimse yoktu. Varsa da biz bilmiyorduk. Ankara’da Kurucular Kurulu üyesi olan bir yetkiliyi aradım. Karşılıklı hal hatır muhabbetinden sonra ona “Partinizin Konya İl Başkanı belli oldu mu? Olduysa  o kim?” diye, sordum.

Aldığım cevap şöyleydi : “Ali Riza bey Konya için çok sayıda il başkanı adayımız var. Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan bey içerde adaylarla tek tek görüşüyor ve bir çeşit mülakat yapıyor. Büyük kısmı tamamlandı. Muhtemelen bir saat içinde mülakat tamamlanır ve bir arkadaşımız il başkanı olarak açıklanır”.

Saate baktım 14.30’du.

Beklemeye başladım.

İl Başkanlığı için daha önce avukat Sefa Çoşkun’un adı geçmişti. Acaba olabilir miydi? Telefonda konuştuğum Kurucular Kurulu Üyesine bu ihtimali sorduğumda  “Hayır.! O arkadaşımız olmaz. Kendisinin genel merkezimizde görevi var” demişti. Ama siyasette bugüne kadar çok sayıda “ters köşe” yapma olayına tanık olduğumuz için ben Sefa  Çoşkun ismini gene de bir ihtimal olarak görüyordum.

Saat 15.30 oldu.

Telefonda bana “Bir saat sonra beli olur” diyen, Deva Partisi Kurucular Kurulu üyesini aradım.

 “Konya’nın il başkanı belli oldu mu?”

Cevap: “Evet belli oldu.”

Soru : Kim?

Cevap: “Dr.Seyit Karaca. Avukat Sefa Çoşkun, mimar Tuğba Atar ve Kadınhanlı Hasan Hüseyin Topçu il yönetim kurulu üyelerinin belirlenmesinde il başkanımız Seyit  beye yardımcı olacaklar. Böyle bir komisyon belirlendi. En kısa zamanda partimizin Konya  il yönetim kurulu üyeleri de belirlenmiş olur.”

Bu teması daha önce gazetemezin Yazı İşleri Müdürü Zekeriya Sağlık beyle paylaşmıştım.

Hemen Zekeriya beyi aradım ve  ‘bil bakalım Deva Partisinin il başkanı kim oldu? Dedim.

Zekeriya bey bizim sorumuza, soruyla karşılık verdi ve bu sefer o sordu “Abi kimmiş?”

Cevap verdim: Dr.Seyit Karaca.

İnanamadı ve ve bu gibi durumlarda kullandığı cümleyi kullandı ve “Hadi be.!” Dedi.

 Çünkü Deva Partisi il başkanlığı için Dr.Seyit Karaca ismi bizim için tam bir sürprizdi. Muhtemelen çok  sayıda insan için de sürpriz oldu. Nitekim aynı dakikalar içinde görüştüğümüz Ak Parti İl Başkanı Hasan Angı bey de Deva Partisi Konya il başkanının Dr. Seyit Karaca olarak belirlendiğine inanmakta zorlandı ve bize bir kaç defa “Sahi mi?” diye sordu.

Daha sonra Dr. Seyit Karaca’yı aradım.

Heyecanlıydı.

Kendisine “Hayırlı olsun” dedim.

 “Ne çabuk duydun?” diye sorduktan sonra bir de espri yaptı: “ Acı haber tez duyulur” derler, “Senin yaptığın da öyle oldu. Daha 15 dakika önce görev bana verildi. Burada bulunan arkadaşlar beni tebrik ederken sen aradın.” dedi.

Gelelim Dr. Seyit Karaca’ya.

Seyit beyi yıllardır tanıyoruz.

Konya Ticaret Odası Meclis Üyeliğinden, KTO yönetim kurulu üyeliğinden, KTO Meclis Başkanlığı’ndan, Özel Selçuklu Hastanesi’nden, kuruluşunda görev aldığı ve bugün Genel Müdürü olarak çalıştığı Özel Medova  Hastanesi’nden ve Konya-Karaman Tabipler Odası Başkanlığı’ndan beri yakından tanıyoruz. Bir ara KTO Başkanlığına aday olmuştu. Ak Parti’den milletvekili aday adayı da olmuştu.

Kendisi böyle işleri seviyor.

Hayatta başarıyı kafasına koymuş olan bir köy çocuğu.

Uzman doktor değil, pratisyen.

Ama gerek ikili ilişkilerinde ve gerekse STK’larla yer alma ve kendisine yer edinme noktasında uzmanlığı olan bir isim. Bu işleri iyi yapıyor. Fakat bu işleri yaparken bazen zamanlama hataları oluyor. Aceleci davranıyor. Uçakla yolculuk yapacak olan bir insanın “uçağı kaçırma” heyecan ve telaşı ile hareket ediyor. Her ne kadar sakin bir kişiliğe sahip gibi görünse de panik yapıyor. Dr. Seyit Karaca’nın yaptığı bir takım hamleler sırasında kendisinin bu yanını görme imkamız oldu.

Peki  Dr.Seyit Karaca iyi bir il başkanı olur mu?

Sordum ama bu sorunun cevabı zor.

Siyasette il düzeyinde de olsa güçlü aksiyonlar yapabilecek siyasi aktörler gerekiyor. İyi ve düzgün insan olmak başka,  yeni kurulan bir partide heyecan yaratmak ve toplumu o parti etrafında motive edebilmek başka. Bunlar birbirinden bağımsız ve farklı özellikler. Olaya bu açıdan bakıldığında Deva Partisinin il başkanının siyasi rakipleri ile “Dişe diş” bir mücadele yürüteceğini söylemek pek mümkün görünmüyor. Zamanla olur mu? Bekleyip göreceğiz.

Peki neden? Bu varsıyımı neye göre yaptık? Bizdeki bu öngörünün sebebi ne?

Dr.Seyit Karaca izlediğimiz kadarıyla yukarıda saydığımız görevleri sırasında dominant insanların tavır ve davranışlarının tesirinde kaldı. Kendi iradesi ile hareket başlattığı fazla bir olayını hatırlamıyoruz. Aynı anda birden fazla yerde olmak istedi ve oldu da ama daha çok birileri onu iteledi ve “Hadi” dedi. Kim bilir belki de bu işler böyle oluyor. Bir de hayatta liderlik ve irade denen bir gerçeklik var. Bunlar da her insanın fıtratında olmuyor.

Neyse uzatmayalım.

Dr. Seyit Karaca bizim bu şehirde yıllardır merhaba ettiğimiz değerli ve düzgün bir dostumuz.

Deva Partisi Konya İl Başkanlığı ile sevdiği ve sabırsızlıkla beklediği bir alana girdi.

Çok düzgün ve temiz bir insan.

Hayırlı olsun.

İnşallah başarılı olur.        

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.