Konya
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2400.1
  • BIST
    10322.64
  • BTC
    63776.04$

Bu ısrar neden?

05 Şubat 2022, Cumartesi 08:10

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer son dakika açıkladı. “Artan vaka sayılarına rağmen yüz yüze eğitime devam edeceğiz”

Peki sayın bakana soruyorum. Evinde oturan ve korumakla mükellef olduğumuz aşılarını yaptırmış, tansiyon, şeker, kalp hastalığı olan 75 yaşındaki babama oğlum okuldan virüs getirir ve bulaştırırsa, o da vefat ederse sorumlusu kim? Böyle bir durum yaşandığında babam için Milli Eğitim Bakanlığına dava açabilir miyim? Bilinçli bir şekilde ölüme sebebiyet vermekten!

Açmalıyım. Çünkü babamı korumak için elimden geleni yaparken, çocuğum okulda kaptığı hastalığı büyükbabasına bulaştırıyor ve ölümüne neden oluyor.

Bakan beyin empati yapması gerekmez mi? Eğitime devam edilebilir. Ama nasıl devam edilebilir. Günlük 2-3 ders bölünmüş sınıflarda yüz yüze yapılsa diğerleri dünyaya övgüyle anlattığımız EBA üzerinden yapılsa riski azaltsak olmaz mı?

Bu ısrar neden? Bizim bilmediğimiz bir durum mu var? Açıklanırsa rahatlarız. Virüs çocuklara bulaşmıyor, bulaşsa da büyüklerine bulaştırmıyorlar. Hastalık bulaşıcı değil. Mevsimsel fakat biz bulaşıcı olduğu algısını ortaya koymak için bir süre daha tedbirlerle yaşamak zorundayız diyebilir misiniz?

Birileri çıkıp açıklama yapsın. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer. Fark etmez birilerinin bir şeyler anlatması gerekiyor.

Birde inanamadığım bir durum var. Vaka sayıları geçtiğimiz yıl 25 binlerdeyken bilim insanlarımız tv ekranlarından strateji yaparken bu yıl 110 bini geçti neredeler.

Birileri onlara konuşmayın mı dedi?

Demiş olabilirler mi? 110 bini geçmiş vaka sayılarına rağmen her şey normal gibi davranabiliyorsak, geçmişte neden evlerimizde hapis yaşadık. Günlerce sokaklara çıkamadık? Hepsi sorulması gerekir ve cevaplarının verilmesi gerekir. Kim sorar ve kim cevap verir bilinmez ama birilerinin konuşması gerekiyor.

Sağlıcakla kalın…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.