Konya
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.70
  • ALTIN
    2399.1
  • BIST
    10255.85
  • BTC
    62348.49$

Bu insanlar neden böyle?

29 Nisan 2023, Cumartesi 00:16

Konya’ya bir türlü yaz gelmedi. Bu sözü günde kaç defa duyuyorum bilemiyorum. Kış gelmedi derken derken şimdi de bir türlü hava ısınmıyor. Evden çıkarken nasıl giyinip çıkacağımızı kestiremiyoruz. Yazıma genel bir ifadeyle başladım. Hani derler ya havadan sudan şeyler diye işte tam da o cinsten. Keşke tek soğuk olan hava durumu olsa. En azından çaresi var diye düşünüyorum. İş insanlara gelince… durum çok daha içler acısı!

Kaç yaşına gelirsem geleyim anlam veremiyorum. Bu insanlar neden böyle?

Menfaat ve çıkar ilişkileri günümüzü etkisi altına almış durumda. İnsanlar bu kadar samimi olup çok geçmeden saatler sonra nasıl değişebiliyor aklım almıyor. Tam bu noktada diyorum kendime ne işin var insanlarla çekil kabuğuna yaşa hayatı. Bakıyorum ki şartların getirdiği zorunluluklarla bu da pek mümkün değil. Hani dedim ya yazımın başında havadan sudan diye düşündüm yazmaya devam ettikçe ama içim rahat etmedi. Gerçekten bazı insanların özeti olan ‘samimiyetsizlik’ beni çok rahatsız ediyor. Havadan sudan değil bu samimiyetsizlikten şikayetim. İnsanların hayatında işleri düştüğü kadar varsın. Bunu o kadar iyi anladım ki son zamanlarda. Kimin işine yarasan, kimin bir sorununu çözsen senden daha iyisi yok. Amaaa iş gerçekleri söylemeye, gerçek davranmaya gelince de senin kadar kötüsü bulunmaz bu alemde.

Sabahattin Ali’nin çok sevdiğim bir sözü vardır. Çağın durumunu çok iyi özetler. Bu sözü sizinle paylaşayım dedim. Der ki Sabahattin Ali… : “Bu dünya menfaat dünyası. Menfaatini düşünmeyen insan olur mu? Eline fırsat geçirip de çalmayan bir kişi göstersene bana Ha? Bir kişi Kör olayım yoktur”

Ne de güzel özetlemiş. Bende size soruyorum menfaatini düşünmeyen insan olur mu?

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.