Konya
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.25
  • EURO
    34.70
  • ALTIN
    2400.9
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    62553.9$

BİTEN YIL DEĞİL, ÖMÜR!

29 Aralık 2023, Cuma 00:01
Ey insanlar, hayat gayemiz “Batı neyi uyguluyorsa aynısını alıp sorgulamadan hayatımıza geçirmektir!” Desem birçoğunuz “Neden bahsediyor?”, “Tabi ki de sorgularız koyun değiliz ya!”, “Batı bizden alsın örneklerini asıl.” gibi cevaplar veririz sanırım.
Batı kültürünün referans olarak benimsenmesiyle, öz kültürel değerlerin korunması ve aidiyet duygusunun muhafaza edilmesi giderek daha fazla önem kazandı. Kültürel aidiyet, bir toplumun tarihini, değerlerini ve yaşam tarzını yansıtan önemli bir unsur. Ancak, günümüzde bu değerler, Batı kültürünün etkisi altında değişime uğradı ve bu durum, öz kimliğin zayıflamasına ve toplumların köklerinden uzaklaşmasına yol açtı. Gençlerimizi kültürümüzle yetiştiremedikçe onların hayranlığı kendi değerlerimize değil Batının yaşayış tarzına olacak. Evlatlarımıza anlatamadıkça asıl kutsallarımızı, Batı onları etki altında tutmaya devam edecek maalesef. Bizden farklı olanlara zaafımız tükenmedikçe, kendi kültürümüzü benimsemedikçe üzgünüm bu böyle olacak.
Günümüze baktığımız zaman hayranlıklar hep ekranlarda, videolarda televizyonlarda görünen sahte dünyalara karşı. Bunun en yakın örneklerinden birini göreceğiz üç gün sonra. Haftalardır çam ağaçlarıyla, geyik figürleriyle, kırmızılarla yeşillerle kuşatıldık. Allah nasip ederse takvimlerden bir yılı tamamlayıp başka bir yıla adım atacağız, elbette tarih önemlidir. Ancak anlamsız bir coşkuyla sosyal medya dayatmalarıyla kutlayanlardan olmayacağız.
Dünya artık ırklar, milletler diye değil İslam ve diğer ‘din olarak’ nitelendirdikleri inançlar olarak ayrışmaya başladı.
İnce bir çizgidir İslam bu dünyada. Rasulullah (sav), Hristiyanların oruç tuttuğu zaman oruç tutmazdı sırf onlardan ayrışmak için. Hâlbuki oruç en büyük ibadetlerden birisiydi. Demek ki bu iş bizim düşündüğümüz kadar da basit bir iş değil. Taviz tavizi getirir, boşluklar batıl ile dolar.
Bizim sınırımızı korumamız lazım. Onlar benim dinimin bayramlarını yaşamayı bırak, alaya alırlarken, ben onların yaşantısını kopyalayıp evimin başköşesine yapıştıramam. Hele ki daha yakın zamanda “12” şehidimizi vermişken toprağa. Gazze’de ki soykırım devam ederken, bazı Hristiyan kesimler bile sırf bu sebepten kendi inançlarını kutlamazken, biz asıl davamızı unutup girmemeliyiz bu oyuna.
İradesine sahip çıkan böyle zamanlarda belli olur. Televizyonlarda birbiriyle yarışan yılbaşı programlarına inat kendi safımı belli etmek için kapatmalıyım ben o televizyonu, o akşam.
Unutmayalım biz ne isek neslimizde odur. Biz neyi bırakırsak, arkamızda onunla yaşayacaklar. Böyle basit gibi görünen ince detaylarla yaşayacağız ve yaşatacağız İslam’ı inşaallah.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.