Konya
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.27
  • EURO
    34.74
  • ALTIN
    2397.0
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    61500.104$

BİR KONYA SEVDALISI; KÜÇÜKBEZİRCİ

29 Kasım 2021, Pazartesi 09:10

NEVZAT KÜÇÜKERDOĞAN

Ben KÜÇÜKBEZÎRCİ’yi ellili yılların ortasında tanıdım, onunla aynı sınıfı aynı sırayı ve aynı duyguları paylaştık.

CAHİT ÖZTELLİ gibi dev bir edebiyatçı, nadide bir halkbilimci ve folklor üstadı'nın rahleyi tedrisindeydik. Merhum ÖZTELLİ bize halk edebiyatının araştırılmasını, yaptığımız araştırmaları ve yazı denemelerimizi kendisine getirmemizi istiyordu.

KÜÇÜKBEZİRCİ, ben ve edebiyata, folklora gönül vermiş birkaç arkadaşımızla baş başa vermiş günlerce düşünürken, Seyit'in ISSIZ YUVALAR ismiyle derlediği KONYA TÜRKÜLERİ araştırması bir dosya halinde rahmetli Öztelli'nin kürsüsüne bırakılıyordu.

Sonra bu araştırma ve derlemesi Abdullah Petekçi, Ali Kalafat (Merhum) ve birkaç arkadaşımızla birlikte 50 lira koyarak çıkarttığımız UMUT isimli edebiyat dergisi yayınları arasında çıkacaktı.

Seyit gerçek bir folklorcu, gerçek bir gazeteci ve edebiyatçıdır. O kendini Türk kültürüne, Konya folkloruna ve Konyacılığa adamış bir serdengeçti, bir gönül ve Konya sevdalısıdır.

O "Konya dışında bir şehre gitsem sanki Konya'yı çalacaklar gibi bir his oluşur içimde" diyecek kadar bir Konya aşığıdır.

Bütün hayatının Konya Halkiyat ve Harsiyat'ı için geçtiğine adım gibi eminim. Çünkü onun matbaalarda sabahladığını çok gördüm, çok tanıklık ettim.

Onunla birlikte geçen ve her günümü ve senelerimi ömrümün en değerli anıları olarak sayıyorum.

"Akdeniz Ateşi"yle yaptığı savaşı ve onu yenmek için verdiği olağanüstü mücadeleyi hayranlıkla izliyor ve takdir ediyorum.

Sevgili KÜÇÜKBEZİRCİ senin dostun olmakla övünüyorum, vesselam...

Arada bir beni arayıp sormasan da seni seviyorum.

Kitaba gazeteye defterlere yazıyor

Nesilden nesile eserlere yazıyor

Bir Konya sevdalısı Seyit KÜÇÜKBEZİRCİ

Kırk yıldır mermerlere senelere yazıyor.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.