Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.93
  • ALTIN
    2397.3
  • BIST
    10218.44
  • BTC
    61181.85$

BİR BİLENİN GÖRÜŞLERİ

14 Haziran 2023, Çarşamba 00:00

Siyaset ve cemiyet hayatının önemli duayenlerinden bir büyüğümüzle hal hatır konuşurken, siyaseti de konuştuk. 

Bilgi, gözlem  ve tecrübeye dayalı siyasi görüşleri sıradan görüşler değildi. Ayrıca şu sıralar kimsenin aklına gelmeyen görüşlerdi.

Türk siyasetinde muhalif partilerin ağır seçim yenilgilerinden sonra yeniden dizayn edilmesi gerektiği  toplumda yaygın bir görüş. Fakat bunun nasıl ve ne zaman olacağını bilmek mümkün değil. Şimdilik tahminler yapılıyor, öngörülerde bulunulabiliyor. Neyin nasıl olacağını da zamana gösterecek.

Bu yazıda duayen bir bilenin görüşlerini okuyacaksınız.

CHP’den başladı sözlerine.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun gitmesi lazım. Çok seçim kaybetti. İleriki yıllarda Cumhurbaşkanı adayı olabilmek için süreyi uzattıkça, uzattı. 2014 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki aday tercihi yanlıştı. 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki tercihi de pek farklı değildi. İleride kendisinin Cumhurbaşkanı adayı olacağını ve kazanacağını hesaplayarak zayıf tercihlerde bulunmuş olabilir. Bu oldu ama kazanamadı.

İyi Parti çok yanlışlar yaptı. Masadan kalkarak büyük kayıplara yol açtı. Masa ve İyi Partiye olan güven sarsıldı. “Kumar” ve daha başka yakışıksız sert sözler seçmen üzerinde telafi edilemeyen hasarlara yol açtı. Önümüzdeki Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler, İyi Parti için çok önemli. O seçimlerde başarı gösteremezlerse varlıklarını sürdürmeleri zorlaşır.

Milliyetçi Hareket Partisi. MHP büyür. Bu partiye yerel seçimlerden sonra katılmalarda olabilir.

Yeniden Refah Partisi. Hocanın oğlu akıllı işler yapıyor, yaşı da genç. İyi işler yaptığını seçimlerden öncede gösterdi. Son bir ayda sahaya çıktılar, yüzde 2.5 oy alarak 5’de milletvekili çıkarttılar. Yeniden Refah Partisine bakınca, Saadet Partisinin işinin zor olduğunu görüyorsunuz.

Saadet , Gelecek , Demokrat ve İyi Parti’yi tekraren konuşurken, enteresan görüşler ileri sürdü siyaset ve cemiyet hayatının önemli duayeni.

 Okuyunca rahatsız olanlar mutlaka olacaktır ama o görüşleri yazmazsam olmaz.

Yazının püf notası, tam da burası çünkü.

İyi Parti.

Yerel seçimler, İyi Partinin son şansı.

Yeniden Refah Partisi

YRP büyür .Büyürken de, Saadet’i eritir.

Seçimlerden güçlenerek çıkan ve iktidar bloğunda da kendisine saygın bir yer edinen YRP karşısında, Saadet dayanamaz. Aslına rücu eder.

Gelecek Partisi.

 Siyaset, Davutoğlu’nu bir kenara itecektir. Seçmen, siyasetçiden ne alacağına bakar.

Deva Partisi.

Ali Babacan ekonomiyi ve finansı iyi bilir. En başta bu sebepten dolayı siyaset Deva Partisini değerlendirir. Babacan’ın iş dünyasında, iç ve dış dış ekonomik çevrelerde de bir karşılığı var. Böyle karşılıklar, siyasette karşılıksız kalmaz. Seçmen, buna bakar.

Demokrat Parti.

 Önümüzdeki birkaç yılda biter.

Dobra dobra bir konuşmaydı.

Özetledik, duayen büyüğümüzün gelecekle ilgili görüşlerini

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.