Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.41
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2401.3
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59508.24$

BİR AKSAKALLI

17 Ekim 2022, Pazartesi 00:17

Ak Partinin şehirde kuruluşundan günümüze kadar mübalağasız tüm sırlarına vakıf birkaç aksakallısından olan insanla konuştum.

Önümüzdeki  genel seçimler,  parti/ belediye ilişkileri, Oda seçimleri, Rektör atamaları ve Şeker Fabrikası nadir konuşan aksakallının öncelik verdiği konu başlıklarıydı.

Neden bu konular mı?

Nedeni şu.

Bu konular şehrin gündeminde olan konular. Önemi gereği de yakından izlenen konular .

Aksakallıdan tespitler.

Başlıyoruz.

Önümüzdeki milletvekili seçimleri.

“ Türkiye çok önemli bir seçime gidiyor. Ak Parti bu seçimlere çok daha güçlü milletvekili adayları ile girecektir. Listeler ne kadar güçlü olursa partinin kazanma şansıda yüksek olacaktır. Mesela, Konya’da milletvekili listeleri gördüğüm kadarıyla büyük oranda yenilenecektir. Mevcut milletvekillerinden 3-4 tanesi kalabilecek gibi görünüyor. Bu müthiş bir yenilenme anlamına gelir. Bu yenilenme mutlaka olacaktır. Kimler gider, kimler gelir gelir sormayın bana. Konuşulan isimlere var ama o isimleri zikretmem doğru olmaz.”

Parti/ belediye ilişkileri.

“İki tarafta işini yapıyor. Parti teşkilatı ile belediyeler arasında soğukluk olduğu iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Bizlerin gördüğü kadarıyla böyle bir durum yok. Olsa haberimiz olurdu. En azından taraflardan yani içeriden bu anlamda bize bilgi akışı olurdu. Bir bilgi sızardı. Ayrıca bizde bazı şeyleri hissederdik.

Bakın iki tarafta işiyle meşgul. Belediyeleri sosyal ve kültürel faaliyetleri sebebiyle şehirde eleştiren tarafları görüyoruz. Oysa bunlar yapılması gereken faaliyetler. Bütün dünyada yapılıyor bunlar. Çünkü bu faaliyetler şehirlerin tanıtımında önemli faaliyetler olarak kabul edilir. Şehrin geçmişteki sosyal ve kültürel  hayatının, tarihinin, turizminin, mekanlarının mevcut nesillere anlatılması ve geleceğe de aktarılması önemli.

Parti teşkilatına gelince.. Son derece tecrübeli ve oturmuş bir teşkilat var Konya’da.  Sakin ve gösterişsiz bir şekilde işlerini yapıyorlar. Devlet işlerinin aksaksız yürümesi için gerekli görüldüğü hallerde herkese, gerekli hatırlatma ve uyarılarda yapıyorlar.”

Oda Seçimleri.

Ticaret Odası’nda Selçuk beyin adaylık durumu belirsizdi. 10-15 kadar önce şehrimize gelen TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu “Selçuk beye bizim ihtiyacımız var” demiş. Biliyorsunuz Selçuk bey TOBB’da başkan vekili.  Selçuk bey yeniden aday. Zaten Rıfat beyin gelip gitmesinden sonra belirsizlik  açıklığa kavuşmuş oldu. Öte yandan  bizim açımızdan da, partili arkadaşlarımız  açısından da  sıkıntı yok.”

Rektör atamaları.

“Rektör atamalarında yerel denkleme önemli. Bu denklem dikkate alınmadığında hatalar yapıldı.  Mevcut rektör Cem hoca yeniden aday olabilir. Başka adaylarda var. Önder Kutlu’nun adı geçiyor. Adı geçen başka adaylarda var. Şimdiden Necmettin Erbakan Üniversitesine rektör biçmek  söz konusu bile olmamalı. Bu hakkı onlara kim veriyor. Hamama girmeden kimin terleyeceği belli olmaz ayrıca. Hele hamama bir girsinler bakalım, o zaman  görülür kimin ne olduğu.”

Şeker Fabrikası.

“Önceki dönem mali açıdan berbat bir haldeydi. Yeni yönetim öncelikle mali yapıyı düzeltmeye çalışıyor. Öte yandan merkezde bu yıl son pancar alım sezonu. Yapılan anlaşmalara göre burada bir daha pancar almayacaklar ve şeker üretmeyecekler. Zor bir süreç. Yapamayanlar gider, yapanlar gelir. Mutlaka ilgilenilmesi gereken bir mesele.”

Ak Partinin nadir konuşan birkaç aksakallısından birisi olan insanla konuştuklarımızı yazdık.

İyi bir konuşmaydı.

 

 

Yorumlar

  • yorum avatar
    frenci osman
    17-10-2022 16:29

    aksakal çok önemli tabi eğer ak olmasa sakalın hali nice olurdu.hakkaten çok önemli bu sakal olayı.çok başarılı bir çalışma olmuş tebrik ederim abi sonraki seferede kara sakallı bir abimiz ne diyor inşallah merakla onu bekliyecez.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.