Konya
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.29
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2409.3
  • BIST
    10270.25
  • BTC
    65234.07$

BİLİM VE YİNE BİLİM

23 Mart 2023, Perşembe 00:04

Depremler tehlikeli ve korkutucu bir doğa olayıdır.  Suriye ve Türkiye'de yaşanan DEPREMLERDE gösterdi ki pek çok can kaybıyla birlikte feci bir AFET olduğunu gösterdi.

 

Ne yazık ki ne zaman bir insanların yaşamına mal olan olay olunca; asıl nedenini araştırmadan komplo teorisyenleri ortaya çıkıyor.

Bunlardan biri de HAARP TEORİSİ.

Yıllardır Facebook gibi sosyal medya müdavimlerinin en popüler efsanelerinden biri oldu yine bilimsel hiç bir temeli olmadan!

Bugün de tartışmalar yeniden alevlendi!

Acaba ABD Türkiye ve Suriye'ye deprem silahıyla mı saldırdı?

Düşünün ki;

Milyonlarca ton kayayı harekete geçirmek için radyo dalgalarının kilometrelerce derinlikte kayaya yayılabileceği iddiası mantıksal olarak nasıl açıklanır bilimsel olarak?

Bizler insan olarak;

-Çorbayı beğenmezsem şefi!

-Köpek beni ısırırsa sahibini

-Kötü not alırsam Öğretmeni !

-Terfi alamaz isem patronu!

sorumlu tutarız ancak yıkıcı kasırgalar,yıkıcı depremler ya da genel olarak kötü olaylar olunca helede insan hatası varsa bilinç altında mutlaka birileri suçlanacak?

 

HAARP …

 

Yüksek Frekanslı Etkin Kutup Işıkları Araştırma Programı (High-frequency Active Auroral Research Program) ya da HAARP;ABD Hava Kuvvetleri,Deniz Kuvvetleri,Alaska eyaletinin en büyük üniversitesi Alaska ve Araştırma Projeleri Ajansı tarafından finanse edilip İngiliz havacılık şirketi BAE Systems tarafından tasarlanmış ve inşa edilmiş.

Amaçları ABD ordu’sunun Elektromanyetik uzaktaki denizaltılarına radyo sinyalleri göndererek iletişime geçmeye olmuş.

Ayrıca HAARP tesisinden gönderilen Elektromanyetik dalgalar ile atmosferin dış tabakası olan iyonosferi incelemek ve özelliklerini ve davranışlarını araştırmak için kullanılmakta.

Daha sonra ABD ordusu HAARP'a olan ilgisini kaybederek araştırma merkezini 2015 yılında Fairbanks'teki Alaska Üniversitesi'ne devretmiş.

 

PROF.DR.CELAL ŞENGÖR ve PROF.DR.OLİVER HEİDBACH…

 

Son günlerde Haarp ile ilgili birçok spekülasyonlar gündeme gelince acaba “HAARP DEPREM YAPTIRABİLİRMİ DİYE”Potsdam'daki Alman Yerbilimleri Araştırma Merkezi'nde (GFZ) jeofizikçi olan Prof.Dr.Oliver Heidbach Alman Basınına”

“Haarp tarafından iletilen radyo dalgaları 3,6 megawatt'lık bir üretime sahiptir.Bir kıyas yapacak olursak buradaki çıkan güç yaklaşık 3600 ekmek kızartma makinesinin gücüne karşılık geliyor.Bu da yer kabuğundaki milyona ton ağırlığa sahip kayayı harekete geçirmek için yeterli değildir.

Bu nedenle bir depremi tetiklemesi mümkün değildir.

Dünyaca Ünlü yerbilimcimiz Prof.Dr.Celal Şengör’de “Bundan güzel bir saçmalık duymadım.Depremi tetiklemek çok çok büyük bir enerji lazım.Neyle yapacaksın bunu Mümkün değil.Hele bir gemi ile.Güldürmesinler adamı” diye açıklama yapmış.

Özetle hemen hemen her bir AFET sonrası kendi hatalarımızdan ders alma yerine KOMPLO teorileri ile aşırı şekilde zaman kaybediyoruz.

Bende kişisel çabalarımla ulaştığım kaynakların ışığında Haarp efsanesinin tamamen bilimsel olarak temelsiz olduğunu gördüm.

DERİM Kİ;

HURAFELERE DEĞİL BİLİME İNANALIM ARTIK!

Yorumlar

  • yorum avatar
    Mert
    26-03-2023 12:36

    (https://www.youtube.com/watch?v=SBfIHQVZBPE) (Halkı) Zulmediyorken yıkıma uğrattığımız nice ülkeler vardır ki, şimdi onların altları üstlerine gelmiş ıpıssız durmakta, kullanılamaz durumdaki kuyuları (terk edilmiş bulunmakta), yüksek sarayları (çın çın ötmektedir). (Hac 22:45) Andolsun ki Musa´yı da mucizelerimizle ve apaçık bir delille Firavun´a ve onun ileri gelenlerine gönderdik. Fakat onlar Firavun´un emrine uydular. Oysa Firavun´un emri doğru değildi. (Hûd 11:96-97) Firavun, kıyamet gününde kavminin önüne düşecek ve onları (çekip) ateşe götürecektir. Varacakları yer ne kötü yerdir! (Hûd 11:98) Onlar burada da, kıyamet gününde de lânete uğratıldılar. (Onlara) verilen bu armağan ne kötü armağandır! (Hûd 11:99) (Ey Muhammed!) İşte bu, (halkı helâk olmuş) memleketlerin haberlerindendir. Biz onu sana anlatıyoruz; onlardan (bugüne kadar izleri) kalan da vardır, biçilmiş ekin (gibi yok olan) da vardır. (Hûd 11:100) Onlara biz zulmetmedik; fakat, onlar kendilerine zulmettiler. Rabbinin (azap) emri geldiğinde, Allah´ı bırakıp da taptıkları tanrıları, onlara hiçbir şey sağlamadı, ziyanlarını artırmaktan başka bir şeye yaramadı. (Hûd 11:101) Rabbin, haksızlık eden memleketleri (onların halkını) yakaladığında, onun yakalayışı işte böyle (şiddetlidir). Şüphesiz onun yakalaması pek elem vericidir, pek çetindir! (Hûd 11:102) Ve böylece her ülkede, entrika ve hile düzenini kuran düzenbaz suçluları oranın el üstünde tutulan kimseleri yaparız: Fakat çevirdikleri entrikalar yalnız kendi aleyhlerine olur da, onu dahi anlamazlar. (En’âm 6:123) Ben Müslümanım diyen, Kur'an'da ki bu ayetleri ve daha bir çok benzer ayetleri okumuş anlamış olsalar, Firavun'un kim olduğunu anlardı AKP oy vermezdi. İSLAM'IN NE OLDUĞUNU BİLMEYEN BEN MÜSLÜMANIM DİYENLERLE PAYLAŞIN.

  • yorum avatar
    Ali Kemal Gül
    23-03-2023 16:45

    Bilen ile bilmeyen, iyi veya kötü, doğru ile yalan, enformasyon ile dezenformasyon arasındaki farkın belli gerçeklerin olmadığı bir zamandayız Üstad.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.