Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2395.6
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59822$

BEŞİ BİR YERDE ADAY

21 Aralık 2022, Çarşamba 00:11

Yerelde siyaset merkezin aksine, önümüzdeki ayın ortalarında yapılması beklenen İyi Parti İl Kongresine kilitlenmiş görünüyor.

Sebep?

Sebep- 1) İyi Partinin karşısında yer alan partilerin il kongresine gösterdikleri ilgi.  Bu ilginin sebebi  il başkanın kim olacağından daha çok, seçilecek il başkanının sıradan olmayan niteliklere sahip olma ihtimali.  Anlayacağınız siyasete yeni bir anlayış getirme bilgi, beceri ve kudretine sahip ayrıca siyasete farklı bakan bir adayın başkan seçilme ihtimali. Haksızda değiller hangi parti olursa olsun özellikle kritik önem arz eden seçim dönemlerinde rakip parti başkanlarının kolay yenilir/yutulur cinsten olmasını ister.  Donanımlı bir başkanı kimse arzu etmez, öyle ki partili çevreler bile bunu pek istemez. Nitelikleri sınırlı ve sorunlu bir başkan herkesin işine yarar.

Demem o ki; İyi Parti zor bir sınavın eşiğinde. Siyasetin bilinen klasiklerinin il kongresine hakim olması halinde, birileri başkan seçilmiş olsa da parti bu işten kazançlı çıkan taraf olmayacak. İyi Partili çevreler başta olmak üzere, yerelde siyaseti takip eden insanların kongreye ilgi göstermeleri daha çok bu sebeplerden kaynaklanmakta.

Sebep- 2) BEŞİ BİR YERDE ADAY

Fazla görülen bir durum olmadığı gibi, hiç görülen bir durumda değil bir partinin il  kongresine  beş adayla gidiyor olması. Hangi parti olursa olsun bu tür disiplinsizlikler o parti adına ileride telafisi mümkün olmayan sonuçlar yaratır. Yarılmalar olur, geçmişten  bugüne olmayan birlik ve beraberlik daha da yara alır. Bu, parti içi demokrasiyle izah edilecek bir durum değil. Parti kaynakları kongreye bu kadar adayla gidilmeyeceğini ve genel merkezin önümüzdeki günlerde bazı başkan adaylarından feragat isteyeceğini ileri sürüyor. Gene de aday sayısı 3’ten aşağıya düşecek gibi görünmüyor. Ayrıca böyle bir müdahale olacaksa, bugüne kadar neden beklendiği sorusu geliyor partinin ileri gelenlerinin aklına.

İyi Parti Genel Merkezinde görevi  olan ve Meral Akşener’e yakınlığı ile bilinen Av. Ruhsar Tanrıkulu, Genel Merkezin hatırlı adamı olarak bilinen Hasan Kaya, Muammer Çağlayan ve şayet mevcut yönetim içerisinde hakemliğine güvenilecek  birkaç insan varsa, ki olmalı bu durum gidilip Ankara’ya anlatılmalı yere düşen testinin daha çok parçalara ayrılmasından önce.

Camiaya yakın vakıflar İl kongresinde aday belirleme kulisleri yapıyor.

Camiaya yakın dernekler il kongresinde aday belirleme kulisleri yapıyor.

Milletvekili adaylıkları vaat ediliyor, kimi il başkanı adayları tarafından kendileri için devreye girenlere.

Partinin tek milletvekili Fahrettin Yokuş  bile söylenenlere bakılırsa bir o tarafta, bir bu tarafta.

BAŞKAN ADAYLARI

Ahmet Kaygusuz,

Rıdvan Peker,

Yusuf İnanç,

Kadir Ulusoy,

Nur Doğan Okur.

Burada enteresan ötesi bir durum söz konusu.

O ne?

Bir iki istisna dışında.

İl başkanlığı uğruna siyasetin en fırıldak, en omurgasız ve en ilkesiz hali.

Sahne ve oyun inanılmaz şekilde kötü ve çirkin bulunuyor.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.