Konya
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.25
  • EURO
    34.74
  • ALTIN
    2399.3
  • BIST
    10322.64
  • BTC
    62617.78$

Belediye Basın Büroları

19 Aralık 2023, Salı 00:01
Bazı kurumlar ekip çalışmasına önem verir ve ekip ile çalışan kurumlar da her zaman başarılı olur. Konya'nın birçok kamu kurumu sivil toplum kuruluşu ve belediyeleri ekiple çalışmıyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı inanılmaz bir ekiple çalışıyor. O kadar zeki ve becerikli insanlar ki basın müdürü Cemil Anıl Doğan'dan tutunda Mehmet Emin, Selman, grafik işlerini yapan Yasin, fotoğraf ve kamera çekimi yapan insanlar ve dahası ismini sayamadığım büyük bir ekip.
Belediye başkanları sayısız yatırım yapar. Proje üretir, temel atar, açılış yapar, bu yaptığı çalışmaları sosyal medya üzerinden duyurur.  Basın kuruluşları, internet siteleri, yerel basın ulusal basın her zaman belediyelerin vitrini olmuştur. Bu vitrini iyi kullanmak gerekir. Bu vitrini kullanmak beceri ister büyük şehirde başta Ahmet Bilgiç olmak üzere Cemil Anıl Doğan bu beceriye sahip isimlerin başında geliyor.
Karatay Belediyesi basın bürosundan da bahsetmek isterim. Basın müdürü Kemalettin Nokta. Basın ve Halka İlişkiler Müdürü olarak atandığında isabetli bir karar olduğunu ve bu işi başarıyla yerine getireceğini çok iyi bildiğim bir isimdi. Ve öyle de olduğunu görmüş olduk. Göreve geldikten sonra bir değişiklik yapmadı. Şerif Onar, Hasan Hüseyin bey, Adem bey, Fatma Nur Hanım, Kadriye hanım, Bayram bey ve diğer çalışanlar. Başarılı bir ekip. Hatta basın bürolarında tam kadro sahaya çıkan ekip. Basın bürolarında bayanlar çok fazla dışarı çıkmaz. Fakat Karatay Belediyesi basın bürosu bayanları her zaman sahada yer almışlardır.  Gece gündüz demeden sahada başkan nerede onlar da orada… En güzel görüntüyü alıp en güzel fotoğraf karesini yakalamaya çalışıyorlar ve bu arkadaşların yakaladığı görüntü ve fotoğraflar işte vitrin dedik ya belediyenin vitrin görevini yapıyor.
Selçuklu Belediyesi basın bürosu da Karatay Belediyesi'nde olduğu gibi sahadan tecrübeli arkadaşlarla çalışıyor. Geçtiğimiz haftaya kadar Zafer müdürün koordinesinde çalışan ekip yapılan değişim ile Samet bey ile çalışmaya başladı. Bu arada Samet Bey’e de hayırlı olsun Allah mahcup etmesin diyelim ve kendisini de ziyaret edeceğimi belirteyim. Sosyal medya ve reklam görselleri gazete ve internet haberciliği konusunda belediyelerin çalışmalarını en iyi şekilde kamuoyuna aktaran bu ekip, başarıyı taçlandırmaya devam edecek.
Meram Belediyesi basından çok sosyal medya da yer alıyor. Piar’a önem veriyor. Burada da muhteşem bir ekip var medyayı çok kullanmak yerine sosyal medyayı kullansalar da başarılılar.
Bu arkadaşların çalışmalarını takdir etmek gerekir. Mutlaka basın müdürleri bu arkadaşları takdir ediyordur. Başkan ve Başkan Yardımcıları bu arkadaşlara teşekkürlerini iletiyordur. Çünkü belediye başkanları ne kadar çalışırsa çalışsın ne kadar proje üretirse üretsin basın bürosu kaliteli olmadığı sürece yaptıklarını anlatamadıkları sürece kendilerini duyuramazlar.
İlçe belediyeleri basın büroları konusunda yetersiz diyebiliriz. Taşra ilçelerde basın büroları gazetecilik yapmamış saha deneyimi olmayan arkadaşlarla çalışıyor. Oysa merkez belediyelerindeki örnekleri alırlarsa daha başarılı olacaklarını bilmeleri gerekir.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.