Konya
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2402.4
  • BIST
    10336.5
  • BTC
    62733.12$

Bebeği Leğenden Alıp Kirli Suyu Dışarı Serpmek

02 Aralık 2017, Cumartesi 15:47

 

Geçen yıl (2016-2017) mezun ettiğimiz öğrencilerimizden bir öğrencimiz ziyaretime geldi. Bir yurtta hem eğitmenlik yapıyor hem de Ales Sınavına hazırlanıyormuş. Kaldığı ve görev yaptığı yurtta yabancı öğrenciler kalıyormuş. Yurt Başkanı Uganda’ya gitmiş. Fransa’nın Uganda’yı ele geçirmesinden sonra 10 bin olan Hristiyanların sayısı 10 milyona yükselmiş.  Bir kadın, bizim yurt müdürüne “siz nerde kaldınız, biz sizi hep bekledik, çocuklarımız Hıristiyan oldular, demiş.

Öğrencimiz Mehmet Öner bunu anlatınca aklıma Bu yaz Süleymanlı Ilıcalarında’da görüştüğümüz Afrika ülkeleriyle ticaret yaptığını söyleyen bir hemşerinin anlattıklarını hatırladım. Benzer şeyler farklı kişilerden duyulması hadisenin abartı ve kurgu olmadığını ortaya çıkarıyor.

  Bu kişi de Uganda’ya gittiğini ve 105 yaşında güçlükle de olsa Türkçe bilen bir ihtiyarla görüştüğünü, onun anlattıklarına göre, Osmanlının bu ülkeden çekilmesinden sonra halkın mali durumunun iyice bozulduğunu, Fransızların köylüleri ellerinden zorla topraklarını alıp çiftlikler kurduğunu, onları da kendi mülklerinde karın tokluğuna çalıştırdıklarını, çocuklarını ellerinden alarak açtıkları okullarda okuttuklarını, batıyı benimseyen bu öğrencilerin bu gün kendilerinin yöneticileri edildiğini ve sömürülerini rahatça yaptıklarını anlatmış. Osmanlının döneminde bu ülkede Müslümanların oranı

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.