Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.93
  • ALTIN
    2397.3
  • BIST
    10218.44
  • BTC
    61181.85$

BARO SEÇİMLERİ

21 Eylül 2022, Çarşamba 00:00

Baro başkanlığı için dört isim yarışacak, 15 Ekim’de.

Başkan adayları ve gruplar.

Başkan adaylarına ve gruplarına bakmadan önce baro seçimlerinin bozulan geleneğine bakalım önce.

Bozulan gelenek, başkan adaylarının kurul listelerinde geçmiş baro başkanlarının adlarına yer verilmemiş olmasıdır. TBB Genel Kurul Üyeliği. Yönetim organları içinde disiplin ve denetleme kurulu üyelikleri gibi.

Sırf geçmiş başkanlar mı, başkan adaylarının kurul listelerinde adlarına yer verilmeyenler? Değil elbette. Mesleğin ağır topları ve özgül ağırlık sahibi olan avukatlarında adı yok herhangi bir listede. Önceki seçimlerde hiç böyle olmamıştı. Sebep? Vefayı süpürenlere sormak lazım bu soruyu.  

Başkan adaylarına ve gruplarına bakalım.

Baro seçimlerinde başkan adayları kadar,  gruplarda önemli.  Başkan adayının çekim gücü ile grupların itici gücü yarışı önde bitirme anlamında mutlak belirleyici oluyor. Dolayısıyla ikisi de önemli.

Bakmaya başlayalım mı?

Başlayalım.

BİRLİK GRUBU

Bu grup avukatlık mesleğinde önemli  bir grup. Daha çok muhafazakar kimlikli avukatları HUDER çatısı altında seçimlerde bir araya getiren bir grup. Sayın Cumhurbaşkanının avukatları arasında HUDER mensubu olan avukatlarda var. Ülke genelindeki adliyelerde olduğu gibi, Konya adliyesinde de etkin ve saygınlar.

Baro seçimlerinde Birlik Grubunun başkan adayı avukat Halil Özkan. Halil bey düzgün  bir insan olarak bilinir. Yönetim listesinde Hasibe Özlem Çepni, Sait Akdağ ve Latif Sağlam gibi avukatlar bulunuyor. Kendisinin çekim gücü olduğundan da söz edilir, Halil Özkan’ın.

VEFA GRUBU

Bu grubun başkan adayı mevcut baro yönetiminde görev yapan avukat Oktay Unkur. Grubun adıyla birlikte başkan adayının kurul listelerinde yer verdiği isimlerin siyasi kişilikleri bir hayli dikkat çekmekte. İşin bu kısmı çok ilginç olmakla birlikte, örneğinin olmadığı da söylenir ayrıca.

Vefa Grubunun başkan adayı avukat Oktay Unkur sosyal demokrat olarak biliniyor. Sosyal demokrat kimliğin içinden, CHP çıkar mı?

Çıkar ya da çıkmaz ama Oktay beyin baro seçimlerindeki itici gücü daha çok MHP’li ve İyi Partili olarak bilinen avukatlar.

Bu kısa bilgilerden sonra daha iyi anlamış olmalısın olayın ilginçliğini. Sosyal demokrat görüşü temsil eden başkan adayı. O başkan adayının adını ortaya çıkartan ve başkan seçilmesini onur meselesi yapan MHP’li ve İyi  Partili avukatlar. İçinde MHP’ninde bulunduğu bir 3’lü masa.  

DEMOKRAT AVUKATLAR GRUBU

Baro seçimlerinin en ezeli alternatif grubu, bu grup.  Baro seçimlerinde etkili oldukları gibi geçmişte aralarından başkan bile çıkartmışlardı.

Mesleğini Ereğli’de icra eden avukat Güneş Gül, Demokrat Avukatlar Grubunun başkan adayı. Güneş hanım bir önceki seçimlerde TBB delege adayı olarak en yüksek oyu almış ve delege seçilmişti. Buradan elde ettiği rüzgarla baro başkanlığı için aday olmuş olmalı. O rüzgar kendisini 15 Ekim’de baro başkanı yapar mı? Şu kadarını söylemiş olalım, bir  rüzgar her zaman aynı esmiyor.

Demokrat Avukatlar Grubu başkan adayının alacağı oy miktarını kendisiyle birlikte yönetim kurullarında yer verdiği baronun prim sahibi avukatlarından Hamdi Canevi ve Sermet Öten gibi avukatlar belirleyecektir.

4. GRUP ETKİN AVUKATLAR GRUBU

Grubun başkan adayı avukat Elif Kizir.  Kizir, MHP’li olarak bilinir. Listesinde de MHP’li avukatlar bulunuyor. Cesaret gösterip, liste çıkardılar.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.