Konya
19 Mart, 2024, Salı
logo altı
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    35.12
  • ALTIN
    2238.7
  • BIST
    8771.87
  • BTC
    63797.05$

AK Parti üzerinden Konya’ya saldırmak

24 Şubat 2021, Çarşamba 09:11

Adalet ve Kalkınma Partisi Konya İl Başkanlığı kongresi geçtiğimiz hafta yapılmış sayın Hasan Angı yeniden başkan seçilerek, kaldığı yerden “Durmak yok, yola devam” demişti.

Fakat, önemli bir detay yaşandı seçimlerde. Bir tane hanım efendi çıkıp salonda bende adayım diye bağırdı ve listesinin kabul görmediğini ifade etmişti. Bu durum, bazı fırsatçı medya kuruluşları tarafından da “AK Parti Konya’da gergin kongre” gibi haberler yapıldı ve AK Parti’nin Konya’da güç kaybettiğini yazdı.

***

Bu hanım efendiye kim aday ol!? dedi bilmiyorum ama aday olma şartlarını yerine getirmesi gerektiğini bilmesi gerekirdi. Bir siyasi partisinin il başkanlığına aday olacaksanız, önce genel başkanına gidip icazet almanız ve aday başvurusu yapmanız gerekir.

Bu hanımefendi Genel Merkeze bile gitmeden aday olduğunu açıklıyor. Aldığım bilgiye göre de seçimler öncesi il başkanlığına aday olduğu yönünde başvuruda bulunduğu hatta il Başkanı Hasan Angı tarafından “başvurunun il teşkilatına değil, genel merkeze yapılması gerektiği” yönünde de uyarısının bulunduğunu duydum.

***

Bu hanımefendinin aday listesinde listesin de 4 isim bulunuyor. Yönetim kurulu listesinde iki isim var. AK Parti tüzüğüne göre toplam delege sayısının yüzde 5’i yani buda 34 kişiye tekamül ediyor. Bu sayıya ulaşabilirseniz aday olabilirsiniz diyor tüzük. Bunu sağlayamıyor sağlayamadığı gibi 4 imzadan ilk üçü delege bile değil. Dördüncü ise Akören Kadın Kolları Başkanı onun da ismi izinsiz kullanıldığı gibi imzasının da sahte olduğu ortaya çıkıyor.  Yönetim Kurulu aday listesinde en az 50 kişinin bulunması gerekir. 26’dan aşağı olan liste zaten kabul görmez. Yani doğmadan ölmüş bir liste ile seçime girmeye çalışıyor.

***

Neresinden tutarsan tut, elinde kalıyor. Buradaki amaç, AK Parti’yi Konya’da güçsüz kılmak. Konya AK Parti’nin kalesi olunca böyle karalama politikaları da ortaya çıkıyor maalesef.  Bir önemli gelişme de Akören Kadın Kolları Başkanı imzasının taklit edildiğini belirterek, aday olduğunu iddia eden 2 hanımefendi hakkında farklı suç duyurusunda bulunuyor. Birincisi kişisel verilerin gizliliğini ihlalden ikincisi de imzasının taklit edildiği yönünde. Evrakta sahtecilik yapıldığı ortada Konya İl teşkilatının konunun takipçisi olacağı kesin.

***

Yazımın başında da bahsettim. Bu hanımefendi kendi başına aday çıkmış gibi gösterilen fakat birileri tarafından da yönlendirilmiş gibi duruyor. Yönlendirenlerin kendini ifşa etmemek için hanımefendinin eline bir liste tutuşturduğu gerçeği apaçık ortada. AK Parti Konya il teşkilatını kötü göstermeye çalışan birileri mi var? Varsa bunların biran önce bulunması gerekir diye düşünüyorum.

Çünkü AK Parti’nin kalesi Konya. Konya’da böyle çatlak sesler çıkmaz. Bir bütün ve ekip olarak çalışırlar. İl ve İlçe Teşkilatları, Milletvekilleri ve Belediye Başkanları ile ortak karar alır, halka hizmet götürür.

***

Şunu belirtmekte fayda var. Konya sanayisi baltalanmak isteniyor. Konya belediyeleri baltalanmak isteniyor. Bazın siyasiler hedef gösteriliyor. 20 yıl öncesini bilen ve hatırlayanlar vardır içimizde. Hastanelerde muayene, ilaç kuyruğu beklediğimiz dönemlerden geçip, bugün gelinen noktada 5 yıldızlı otel konforunda sağlık hizmeti aldığımız gerçeğini, yapılan diğer yatırımların örtbas edilmeye çalışılması ve bunu da sözde AK Parti’li olduğunu iddia eden birileri tarafından karalanmaya çalışılması insanı üzüyor. Bu hanımefendinin bu süreci kendi kendine muhasebe ettiğinde nasıl bir yanlış yaptığını göreceğine inanıyorum.

Yorumlar

  • yorum avatar
    yanar
    02-10-2021 01:11

    Değil Konyada tüm ülkede güç kaybediyor... Zaten itibarı kurtarmaya ne saray yetti ne kalabalık heyetler...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.