Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2381.9
  • BIST
    10234.52
  • BTC
    61598.94$

AĞIRALİOĞLU’NDAN

24 Mayıs 2023, Çarşamba 00:00

Yavuz Ağıralioğlu’nun partisinden istifa süreci ve 14 Mayıs’ta gerçekleştirilen seçim tablosu hakkındaki düşünceleri.

“Milletin ümidi diye kurduğumuz masanın etrafında bir de masanın bir gizli gündeminin Kemal Beyin  adaylık hevesine kurban edildiğini düşünüyorum. Henüz milletin kendilerine ne kadar konuşma yetkisi verdiğini bilmediğimiz partilerin, eşit söz hakkıyla oturdukları masada Kemal Beyin bizzat adaylık hevesini fark edip onu fırsata çevirdiklerini, bunun bir istişare değil aslında bunun süreç içerisinde bu hevesi yönetme arzusu olduğunu, bununda aslında istişareyi bozun bir mahiyet arz ettiğini söyledim.”

Ağıralioğlu’nun devamındaki sözleri.

“PKK’lılar 15 Mayıs’ta Kandil’den zafer çığlıkları ile iniyoruz. FETÖ’cülerin  Almanya’dan, İngiltere’den, Fransa’dan, Yunanistan’dan 15 Mayıs’ta valizimizi aldık geliyoruz.’ Naralarına bu milletin duyarsızlık gördüğü andan itibaren refleksi  14 Mayıs’ta göreceksiniz, dedim ben.

“Seçimin İmralı, Edirne ve Kandil arasına sıkışmışlığına, seçimin Yunanistan’dan, Ege’den, Almanya’dan, Fransa’dan, Pensilvanya’dan demeçlerle kirletilmesine milletin vicdanındaki tereddütleri giderecek bir haysiyetli çıkış asla yapılmadı. ‘Kürt oyları lazım’ diye başlayan bir siyasi fantezi, HDP’ye Türk milliyetçilerini razı etme şehvetine döndü. ‘Kürt oyları lazımdır’ın öznesini HDP yaptığımız zaman bu Kürtlerimizi de hakaretti fark edilmedi. Sanki Kürtlerin ağası HDP’ymiş, sanki bütün Kürtlerden bunlar sorumluymuş gibi bir kabul  aslında hem Kürtlerimizi rencide etti, hem de seçmeni irite etti. Şimdi bu kabule bir de ‘Ne olursa olsun kazanıyoruz’ şehveti, şımarıklığı eklenince… Efendim  ‘Döke saça kazanırız’ ile birleşen kendinden emin cümleler artık kibre dönmüş cümlelerdi. Defalarca uyardık siz ‘Kimi adar edersek edelim kazanırız’ duygusuna düştüğünüz andan itibaren seçmen bunu dayatma gibi görür.”

“ Siz Atatürk’ün partisinin genel başkanısınız, devletinize parmak sallayan, devletinizi tehdit eden, devletinizi yıkmaya teşebbüs etmiş insanların çığlıklarına, naralarına bir esaslı ses vermediniz. Allah’tan seçim iki tur. Üçüncü tur olsa var ya  İslam İşbirliği Teşkilatına gidecek Kemal bey elinde de halifelik sancağı olacak. Dolayısıyla bu kadar seçim popülizmini çok kimlikli, çok kişilikli bir siyasi süreç gibi algıda seçmen.”

Ağıralioğlu’ndan soru.

“Kazanılamayacak bir adayı, kazanılamayacak bir stratejiyle birleştirip bizim umudumuzu berbat etmenin hesabını kim verecek? Kemal Bey en dezavantajlı adaydı. O dezavantajlı adayla seçime gidilince kaybedildi.”

2. Tur seçimle ilgili sözleri: “Yani galibi biliyorum, öyle inanıyorum. Ak Parti’nin açık ara alacağına inanıyorum. 2. Turda Tayyip Beyin alacağını düşünüyorum.”

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.