Konya
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.73
  • ALTIN
    2400.1
  • BIST
    10322.64
  • BTC
    63500.69$

Aday mı olsam?

28 Mart 2023, Salı 00:01

Konya’yı TBMM’sinde 15 milletvekili temsil edecek. Yani 15 seçilmiş insan. Biraz zoraki seçilmiş insan olacaklar ama sonuç itibariyle seçilmiş olacaklar. Genel merkezlerin gösterdiği insanları seçeceğiz. İçi dolu mu, boş mu bilmiyoruz.

Şu an Konya için hiçbir şey yapmamış vekillerimiz var. İsimlerini de yazabileceğim vekiller ama polemiğe girmek istemiyorum. Şimdi çıkacaklar saatlerce anlatacaklar ve dinlemek zorunda kalacağım. O yüzden yazmayacağım yoksa hepsi ifşa ederim.

Bir de Konya’nın makul talihi ithal vekillerimiz var. Sanki Konya’da aday yok. CHP’den seçilen eski AK Parti’li Abdullatih Şener ve Saadet Partili Abdulkadir Karaduman. Bu iki partinin genel başkanlarına sormak istiyorum. Konya’dan Konyalı yok mu da bu isimleri Konya’dan aday gösterdiniz. Bu isimlerin zaten Konya için bir şey yapmayacaklarını biliyordum.

Benim söylemek istediğim Konyalı olup, Konya’dan seçilen fakat Konya için bir şey yapmayan isimler aslında. Bunları ayırıyorum. Yeniden aday olurlar mı bilmiyorum ama olmayacaklarını düşünüyorum. Çünkü, bu isimlerin bir işe yaramadığını herkes gördü ve biliyor.

İktidar dahil olmak üzere, muhalefetin Konya gerçeklerini bilerek Konyalıları daha doğrusu Konya’da yaşayanları aday göstermesi gerekir diye düşünüyorum.

İktidar parti AK Parti’nin bu kez listeyi çok iyi yapması gerekir. Çok iyi bir liste çıkartırsa MHP, İYİ Parti ve CHP’nin vekil çıkarma istimalini ortadan kaldırırım. Ama iyi bir liste yapmaz ise, vekiller dağılacak gibi görünüyor. 10 olan vekil sayısının daha da düşeceğini düşünüyorum. Onun için MHP’nin İYİ Parti’nin ve CHP’nin listelerini de görmek gerekir.

Çünkü, MHP, İYİ Parti, CHP yine ilk sıraları Konya dışından getirecek. MHP diyorum çünkü, yıllardır MHP’den birinci sıradan seçilen fakat Konya ile alakası olmayan Mustafa Kalaycı, ikinci sıradan seçilen bir hanım efendi özür dilerim ismini bile hatırlayamadım. Bu iki isim yine listenin ilk sıralarında yer alırsa MHP vekil çıkaramaz Konya’dan. Çıkarsa da bir de kalır. İYİ Parti, Konya’dan isim koyarsa ilk sıralara o zaman bir sıfır MHP’nin önünde girecek gibi görünüyor seçime. CHP. Ondan bahsetmek bile istemiyorum. CHP Konya dışından getirir. Çünkü Konya’da vekillik yapabilecek CHP’li yok sanırım. Hep öyle oluyor çünkü. Varsa koyarlar listeye bizde görürüz.

Bu arada hakikaten bende aday mı olsam diye düşünüyorum. Ama bu kez iktidar partiden aday olmak istiyorum. Amacım gerçekten Konya için hizmet. Konya’ya hizmet etmek istiyorum.

Ya da böyle söylüyorum, bu şekilde düşünen var mı? aday adaylarının arasında diye…

Sonuç itibariyle Konya için 15 vekil gerekiyor. 500 aday adayı var. İçerisinden genel merkezine yakın olan isimler ön sırada olacak şekilde isimleri sunacaklar önümüze…

Bizlerde oy verirken bunu dikkate alarak vereceğiz oyumuzu…

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.